Cresterea copilului

#Manuale interactive #manuale digitale #manuale #elevi

Tot ce trebuie sa stii despre manualele digitale interactive pentru copii

Odata cu inceperea noului an scolar, Samsung a lansat noile manuale digitale interactive pentru clasele intai si a doua, disponibile pe generatiile de Smart TV-uri din 2014 si 2015, precum si pe tablete.

Manualele digitale de limba si literatura romana, matematica si limba engleza sunt dezvoltate impreuna cu Ascendia Design si Editura Edu, si sunt acreditate de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Acestea vor fi disponibile gratuit incepand cu luna octombrie in Smart Hub si in Galaxy Apps.

„Ultimele studii ne arata nu doar ca televizorul este prima alegere a utilizatorilor din Romania ca sursa de informare si de relaxare pentru familie, ci si ca romanii isi doresc din ce in ce mai mult continut educational. Noile manuale digitale sunt atractive, interactive si reprezinta o modalitate noua de invatat, bazandu-se pe implicarea sporita a copiilor. Mai mult, temele pentru acasa se pot transforma intr-o activitate placuta, la care poate participa intreaga familie”, a spus Ana Maria Pasculescu, Head of Product Management in cadrul diviziei Consumer Electronics, Samsung Electronics Romania.

Televizoarele inteligente le permit utilizatorilor sa se conecteze la internet si sa acceseze de asemenea o serie de aplicatii cu continut multimedia – muzica, filme, jocuri, portaluri de stiri sau continut educational. In prezent, sunt disponibile peste 30 de aplicatii locale pe televizoarele Samsung Smart TV.

„In spatele acestei initiative punctuale se afla un program mai vast derulat de Samsung, atat la nivel european, cat si in Romania, de a sustine dezvoltarea si consolidarea aptitudinilor digitale ale tinerilor. Manualele digitale pe Smart TV-uri si tablete sunt o oportunitate pentru copii si parinti de a folosi tehnologia pentru a-si dezvolta abilitatile digitale si de a dobandi noi cunostinte care sa le fie de folos pentru meseriile viitorului”, a declarat Roxana Grigorean, PR Manager in cadrul Samsung Electronics Romania.

Samsung a inceput programul educational pe care il desfasoara in Romania in urma cu 4 ani, cu o caravana educationala de mentorat, Trends of Tomorrow, care a atins peste 20 000 de adolescenti, continuand in ultimii ani cu inaugurarea a patru clase digitale „Smart Classroom” si a doua spatii „Innovation Lab” dedicate studentilor. Pe langa dotarea scolilor, liceelor si universitatilor cu echipament tehnologic de ultima generatie, Samsung s-a concentrat, in egala masura, si pe construirea continutului care sa le insoteasca, cum ar fi software-ul educational si cursurile de tehnologie.

Studiile efectuate la nivel european arata ca simpla introducere a tehnologiei in salile de clasa nu este suficienta, iar inovarea in acest domeniu trebuie sustinuta, pe langa accesul la continutul digital si la infrastructura IT&C, si de un nivel adecvat de competente digitale.

„Manualele digitale pe Smart TV-uri si tablete sunt, deci, o oportunitate pentru copii si parinti de a folosi tehnologia pentru a-si dezvolta constant abilitatile digitale si a dobandi noi cunostinte care sa le fie de folos in viitor”, adauga Roxana Grigorean.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului