Cresterea copilului

#infertilitate #fertilitate #tratamente alternative #tratamente infertilitate

Tratamente alternative pentru infertilitate

Primul lucru pe care il fac cuplurile atunci cand afla ca unul dintre ei sufera de infertilitate este sa dea fuga la medic si sa testeze toate tratamentele medicale existente pentru a depasi aceasta conditie. Exista insa situatii in care infertilitatea apare din cauze inexplicabile, caz in care terapiile medicale sunt inutile. Aici intervin tratamentele alternative care pot da rezultate mai repede decat alte tratamente si care va pot ajuta sa concepeti mai repede copilul mult visat.

Alimentatie

Incepe sa umbli la dieta, daca vrei sa iti cresti sansele de a ramane insarcinata si de a avea un copil.

Exista atat alimente care stau in calea sanselor de a concepe un bebe, dar si produse care favorizeaza obtinerea sarcinii. Substantele nutritive continute de alimente actioneaza asupra imbunatatirii functiilor sistemului reproducator.

Sugestiile generale ale specialistilor sunt sa tai cat mai multe dintre alimentele procesate industrial, pline de grasimi, zaharuri si aditivi alimentari si sa treci pe o dieta cat se poate de organica. Principalele alimente pe care trebuie sa le incluzi in dieta sunt fructele si legumele proaspete, lactatele si pestele.

Acupunctura

Acupunctura este o terapie straveche care are rolul de a echilibra toate functiile organismului si de a restabili starea de sanatate. Unul dintre nivelurile la care actioneaza eficient este si cel hormonal sau reproducator.

Dezechilibrele hormonale sunt o cauza frecventa a infertilitatii. Tehnicile folosite in acupunctura contribuie la echilibrarea hormonala si la imbunatatirea functiilor reproducatoare, in special ale uterului si ovarelor.

Plante medicinale

Plantele medicinale sunt folosite inca din antichitate pentru sporirea fertilitatii femeilor si barbatilor si sunt utilizate cu succes si in ziua de astazi.

Chiar daca nu s-au realizat studii amanuntite pe multe dintre ele si nu exista dovezi ale eficientei lor, experienta si statisticile arata ca au un efect spectaculos asupra functiilor reproducatoare umane si ca multe persoane care sufereau de infertilitate au reusit sa conceapa copii in urma tratamentului cu ele.

Printre cele mai populare si sigure plante medicinale pentru sporirea sanselor de a concepe copii se numara:

  • ciubotica cucului (primula);
  • semintele de in;
  • trifoiul rosu;
  • urzica;
  • coada soricelului;
  • ginseng;
  • fructul castitatii;
  • branca ursului;
  • radacina de unicorn.

Produsele facute din aceste plante - uleiuri, ceaiuri, suplimente - trebuie administrate conform indicatiilor medicului sau ale unei persoane specializate in medicina naturista.

Yoga si alte tehnici de relaxare

S-a dovedit ca stresul este una dintre cauzele infertilitatii la femei. Din pacate, este tot mai prezent in epoca moderna si face numai ravagii in sanatatea noastra.

Daca vrei sa iti indeplinesti visul de a avea un bebe, este important sa gasesti tehnicile si metodele adecvate care te relaxeaza cel mai mult si care combat eficient stresul.

Pentru unele persoane este Yoga, pentru altele metoda antistres cea mai de succes este meditatia, in timp ce o alta parte a persoanelor gaseste relaxarea in unele sporturi ceva mai intense, precum pilates, fitness, aerobic etc.

Insa Yoga si meditatia nu contribuie doar la combaterea stresului, ci si la asigurarea unui raport echilibrat minte-corp, care are un efect nu doar antistres, dar ajuta si organismul sa fie sanatos si sa se pregateasca pentru a fi gazda unui bebe.

Foto: Sourceforwellness.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului