Cresterea copilului

#biberon #alaptat # alimentatie bebelusi #bebelusi #cana #biberon bebelusi

Trecerea de la biberon la cana

In primul an de viata, biberonul devine un camarad al bebelusului, unul dintre motivele acestuia de bucurie. Asadar, renuntarea la biberon nu este dificila doar din cauza comoditatii si a obisnuintei, ci mai ales din cauza implicarii afective a bebelusului in ceea ce priveste sticluta lui preferata.

Poate suna exagerat, insa psihologii confirma acest atasament pe care bebelusii il au fata de biberon. Din acest punct de vedere, trecerea de la acest accesoriu la canuta poate fi un pas destul de dificil pentru puiul tau si frustrant pentru tine.
 

Cand se impune schimbarea


Multi parinti isi lasa copiii sa bea lapte din biberon chiar si pana la varsta de 3 ani. In ciuda acestui lucru, medicii spun ca dupa primul an de viata, utilizarea biberonului ar trebui redusa. Motivele sunt destul de clare: folosirea excesiva a acestuia poate provoca probleme la nivelul danturii. In primul rand, utilizarea biberonului poate duce la carierea dintilor .

Explicatia este una destul de simpla: dupa terminarea laptelui, copiii folosesc tetina biberonului pe post de suzeta, iar aceasta contine zahar si alte elemente care se lipesc de dintisori si creaza un spatiu propice dezvoltarii bacteriilor vinovate de carii.

O alta problema care poate sa apara din cauza biberonului este deformarea si strambarea dintilor din fata. Cu cat parintii permit bebelusului sa prelungeasca perioada de utilizare, cu atat rezultatele vor fi mai neplacute. Din cauza tetinei, dintii superiori ai copilului vor fi usor adusi in fata, creandu-se astfel aspectul de dinti de iepure.
 

Cum faci trecerea de la biberon la cana


In primul rand, achizitioneaza cana cu 3 - 4 saptamani inainte de a incerca sa faci trecerea de la biberon. In acest timp, ofera bebelusului cana, permite-i sa o analizeze si sa se joace cu ea.

Asigura-te ca acea cana are un aspect foarte atragator, mult mai placut decat al biberonului.

In momentul in care vrei sa incerci schimbarea, pune putin lapte in canuta si ofera-i-o copilului. De asemenea, este recomandat ca in acelasi timp sa folosesti si tu o cana din care sa bei lapte. Mama este intotdeauna un exemplu pe care copiii il urmeaza. Este adevarat ca nu va fi de acord inca de la inceput, dar in cel mult o luna, copilul va bea lapte direct din cana.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului