Cresterea copilului

#bebelusi #suzeta bebelusi #intarcare suzeta #cum scapi de suzeta

Trucuri pentru a dezvata mai usor copilul de suzeta

Dezvatarea (intarcarea) copilului de suzeta devine o provocare daca amani prea mult momentul, iar copilul o transforma intr-un obiect de confort. Procesul de intarcare ar trebui sa inceapa imediat dupa ce micutul implineste 1 an, pentru a evita riscul cariei de biberon si al altor probleme in dezvoltarea vorbirii si danturii. Indiferent de varsta, despartirea copilului de indragita suzeta poate fi facuta mai usor daca urmezi cateva trucuri simple!

Renunta treptat la suzeta

Impune treptat limite in folosirea suzetei, oferindu-i-o din ce in ce mai rar. Obisnuieste-l sa adoarma fara ea, apoi anunta-l ca suzeta va fi folosita doar in casa sau in masina si atat. De asemenea, intrucat suzeta este unul dintre cele mai de succes "remedii" in calmarea copilului din plans, este indicat sa gasesti metode alternative pentru linistirea lui: muzica, joaca, plimbari etc.

Introdu-o in scena pe "Zana Suzetelor"

Asa cum Zana Maseluta se ocupa de dintisorii de lapte care cad si il ajuta sa inteleaga ce se intampla cu ei, este recomandat sa inventezi si o Zana a Suzetelor pentru a grabi dezvatarea copilului de suzeta. Vorbeste-i despre acest personaj imaginar cu ceva saptamani inainte de a scoate complet suzeta din programul lui. Explica-i cu ce se ocupa si stabileste un moment/eveniment din imediata apropiere pentru a-l anunta ca va veni si o va lua, pentru a o darui altor copii care au nevoie de ea. In acest fel, il vei pregati pentru marele moment si ii vei vorbi si pe intelesul lui, ceea ce va face despartirea de suzeta mai usoara si lipsita de plansete, accese de furie si alte manifestari neplacute.

Da "vina" pe doctor

Implica pediatrul in strategia de a-ti dezvata copilul de suzeta. Anunta-l din timp ca suzeta se foloseste doar pana la o anumita varsta si ca atunci, medicii colecteaza suzetele de la totii copiii pentru ca deja sunt maricei si alti micuti au nevoie de ele. Este posibil sa intre in jocul tau si sa se desparta cu mai multa usurinta de acest obiect de confort la urmatoarea vizita la pediatru.

Modifica-i gustul

Daca prichindelul tau tine cu dintii de suzeta si orice i-ai spune nu e de ajuns pentru a-l separa de ea, apeleaza la tehnici ceva mai "neortodoxe", dar eficiente. Inmoaie suzeta in sosuri picante, foarte acre sau amarui inainte de a i-o da, pentru a o face din ce in ce mai neatractiva pentru el. Metoda functioneaza doar la copiii mici, de 1 an, care inca nu se prind de tertipul pe care l-ai folosit si merg pe incredere ca "suzeta s-a stricat".

Sursa foto: nonabox.es

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare