Cresterea copilului

#gravida #nastere #bebelus #trusou gravida

Trusoul gravidei si al bebelusului

Venirea pe lume a bebelusului tau este un moment special, asteptat cu nerabdare pe toata perioada sarcinii. Pentru ca nu vrei sa fii surprinsa pe picior gresit, trebuie sa pregatesti lucrurile din timp. In euforia momentului, este posibil sa uiti anumite lucruri necesare in trusoul gravidei si cel al bebelusului. Iata ce ar trebui sa contina acest bagaj.


Trusoul tau

Nu astepta sa ti se rupa apa pentru a pregati bagajul cu lucrurile necesare pentru spital. Fii gata cu cel putin o luna inainte si cumpara ceea ce ai nevoie. In primul rand, trusoul ar trebui sa contina o serie de obiecte de igiena personala: pasta si periuta de dinti, sapun, gel de dus, deodorant, perie de par, servetele umede, tampoane, absorbante sterile si doua pachete mari de vata.

Depinde cat vei sta in spital, insa vei avea nevoie de cel putin o camasa lunga cu nasturi in fata pentru a-ti fi mai usor atunci cand alaptezi. In plus, vei avea nevoie de mai multa lenjerie intima, cateva perechi de sosete de bumbac, prosoape si un halat cu buzunare. Nu uita de o pereche de papuci.

De asemenea, un drum la farmacie ar fi util. Achizitioneaza o crema pentru mameloane, protectie din silicon pentru el si ceai pentru stimularea lactatiei. In plus, ar fi de dorit sa-ti cumperi si o cutie de calmante, insa foloseste-le numai la recomandarea medicului ginecolog.


Trusul bebelusului

La fel ca si tine, micutul tau are nevoie de cateva lucruri indispensabile. In primul rand sunt scutecele. Maternitatea iti va oferi scutece, insa niciodata acestea nu vor fi de ajuns. Asigura-te ca ai cu tine un pachet new-born pe care sa le ai la indemana. Pe langa scutece, trusoul nou-nascutului trebuie sa mai contina si un pachet de servetele umede, dar si o pudra si o crema pentru a preveni iritatile.

Trei body-uri din bumbac, doua perechi de sosete, botosei, eventual o caciulita si un costumas pentru iesirea din spital sunt hainele de care bebelusul va avea nevoie. Tot la momentul parasirii maternitatii vei avea nevoie si de o paturica in care sa il invelesti pe cel mic. Nu uita de scoica in care il vei tine.

Sursa foto: birthprep.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare