Cresterea copilului

#nastere #pregatiri nastere #activitati gravida #relaxare gravida

Urmeaza sa nasti? 5 moduri sa iti faci asteptarea mai usoara!

Mai ai doar cateva saptamani pana la nastere? Asteptarea te omoara si nu ai habar ce sa faci ca sa iti iei gandul de la momentul cel mare? Iata cateva idei de activitati care te vor elibera de gandurile care te framanta inaintea nasterii copilului. Unele se vor dovedi mai mult decat utile inaintea internarii in maternitate sau in primele zile dupa sosirea voastra acasa.

1. Pregateste-ti bagajul

Chiar daca in mare masura ai pus deoparte tot ce iti trebuie oentru nastere, nu strica sa verifici inca odata continutul gentii. Ai grija sa ai in bagaj doua halate subtiri, papuci, sosete si un tricou pe care sa il porti in timpul travaliului. Adauga ulei de masaj daca vrei sa fi masata in timpul travaliului.

Adauga bauturi izotonice si tablete de glucoza, sunt chiar indicate inainte de nastere. Balsamul de buze nu trebuie nici el sa lipseasca: in maternitate este destul de cald si buzele ti se vor usca cu siguranta.

2. Asigura-te ca ai tot ce-ti trebuie pentru alaptat

Alesul tau cu siguranta s-a ocupat de decorarea camerei copilului, de instalarea patutului si de achizitionarea diverselor obiecte necesare pentru micul cadou pe care il vei aduce pe lume. Dupa ce vei veni din spital, nu vei avea tot timpul din lume si nici forta necesara sa fugi la farmacie pentru a-ti cumpara diverse obiecte care lipsesc. Verifica acum daca ai o pompa de san, fa-ti plinul cu brosuri despre alaptat, cumpara 2-3 perechi de sutiene pentru alaptat si doteaza-te cu tampoane pentru sani.

3. Aranjeaza-ti sarcinile de serviciu

In cazul in care nu ai intrat deja in concediu prenatal, este bine sa iti pui de acum lucrurile la punct la serviciu. Rezolva sarcinile care au un termen de predare apropiat si lasa ordine in proiectele tale. Va trece ceva vreme pana cand te vei ocupa din nou de ele.

4. Fa-ti timp pentru tine

Perioada agitata pe care ai strabatut-o in ultimele luni isi spune cuvantul, asa ca este bine sa te gandesti la diverse metode de relaxare. Cititul poate fi una dintre acestea. Oricum, ar fi de preferat in locul programelor TV prea zgomotoase sau a buletinelor de stiri intesate de dezastre.

5. Fa-ti planuri de viitor

Iti poti programa de pe acum ce ai de gand sa faci cu micutul, peste doi sau trei ani. Nu este nicio graba, dar in urmatorii doi ani nu vei mai apuca sa iti faci prea multe planuri. Copilul te va acapara cu totul!

Sursa foto: plenilunia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare