Cresterea copilului

#dezvoltare creativitate #copii inteligenti #creativitate copii #copil #creativitate

Vrei sa ai un copil inteligent? Dezvolta-i creativitatea!

Inca din primii ani de viata, parintii trebuie sa stie cum sa dezvolte creativitatea copilului. Astfel, prichindeii zburdalnici de azi se vor transforma in adultii cu o cariera de succes si vor fi capabili sa se descurce in orice situatie. Iata cateva exercitii care vor incuraja copilul sa devina mai creativ:

Incurajeaza-l sa isi creeze propriul personaj preferat

Fiecare copil are un personaj preferat, de la Alba ca Zapada pentru fetite, pana la Spiderman pentru baietei. Ca sa ii dezvolti imaginatia, incurajeaza-l sa inventeze un personaj preferat. Intreba-l mai intai ce puteri sau ce calitati magice vrea sa aiba si cum o sa arate. Apoi ajuta-l sa-l deseneze. De asemenea, va puteti apuca, impreuna, sa il modelati din plastilina sau cu ajutorul unor piese lego.

Inventati o poveste

Dupa ce ii citesti cateva pagini din povestea preferata, roaga-l sa creeze propria poveste, cu putin ajutor din partea ta. Trebuie sa gaseasca un scenariu si personaje. Apoi incurajeaza-l sa deseneze cate o scena din poveste. Daca a ajuns la varsta la care stie sa scrie, roaga-l sa astearna pe hartie firul povestii. Scrisul este o modalitate ideala prin care isi pot exprima creativitatea.

Jucati roluri

Poti aduce Hollywood-ul la tine in sufragerie, facand impreuna cu el un scenariu pentru un episod de desene animate. Roaga-l sa se gandeasca la doua, trei personaje, sa le aleaga numele si sa creeze povestea. Mai mult, poti implica toata familia: copilul poate fi regizorul, tu poti fi unul dintre personaje, bunicul poate fi povestitorul, iar tatal poate interpreta un rol secundar. Asta in timp ce bunica filmeaza totul cu ajutorul camerei sau chiar a telefonului mobil. Este un mod placut si amuzant de a-i spori creativitatea.

Nu ezita sa-l implici in activitatile zilnice

O alta sursa de a-i dezvolta imaginatia si creativitatea este sa il implici in activitatile tale de zi cu zi. Lasa-l sa te ajute la gatit, alegand impreuna ingredientele. Ia-l cu tine la cumparaturi, iar in supermarket lasa-l sa aleaga el legumele din raft. De ce nu, roaga-l pe cel mic sa te ajute chiar si cu sortatul hainelor pentru spalat, sau la activitatile de gradinarit.

Sursa foto: ecigsdaddy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului