Cresterea copilului

#sarcina #cezariana #riscuri #nastere prematura #preeclampsie

Vrei sa nasti mai devreme? Vezi la ce riscuri te expui!

Esti in ultima luna de sarcina, insa ai obosit cumplit si simti ca esti pregatita pentru aducerea pe lume a puiului tau? Chiar daca este tentant sa reduci sarcina chiar si cu doua saptamani inainte de termen, printr-o operatie de cezariana la cerere, gandeste-te mai bine! Acest lucru poate avea efecte devastatoare asupra sanatatii bebelusului tau!

Ani la randul, specialistii au fost de acord ca nasterea copilului la 37 sau 38 de saptamani de sarcina nu reprezenta o problema. Recent, expertii au descoperit ca lucrurile stau cu totul altfel. Copiii nascuti cu doua saptamani inainte de termen sunt mult mai expusi riscului de a dezvolta numeroase probleme medicale.

De ce este recomandat travaliul indus femeilor care au copii tarziu

In ultima vreme, femeile au incercat sa planifice nasterea copilului in functie de serviciu, programul incarcat sau vacanta medicului ginecolog, fara sa se gandeasca la consecinte. Astfel, aceasta practica de a programa nasterea a devenit mult mai populara decat asteptarea nasterii naturale.

Medicii de specialitate avertizeaza, ca in ultimii 10 ani, numarul nasterilor induse aproape s-a dublat, in timp ce numarul copiilor nascuti dupa a 39-a saptamana a scazut dramatic. Acest fenomen are un impact major asupra sanatatii copilului, care este mult mai expus la probleme cardiace, infectii si chiar deces.

De ce nasterea prematura este periculoasa

Bebelusii nascuti mai devreme de cea de-a 39-a saptamana de sarcina sunt mult mai sensibili si se pot confrunta mai tarziu in viata cu numeroase probleme medicale serioase. In plus, bebelusii nascuti prematur sufera adesea de probleme respiratorii, deoarece sistemul respirator nu este dezvoltat in totalitate.

De asemenea, bebelusii nascuti prematur au probleme de alimentatie si se pot confrunta cu infectii severe care le pun viata in pericol, deoarece sistemul imunitar este foarte slab.

Copiii nascuti chiar si cu o saptamana inainte de termen au o greutate sub cea normala, au dificultati in a-si mentine temperatura corpului si adesea se confrunta cu probleme de vedere si auz pentru tot restul vietii.

Cand nasterea prematura este singura optiune

Exista, desigur, si cazuri in care nasterea poate avea loc mai devreme decat termenul stiut, insa numai medicul specialist poate hotari acest lucru, pentru a nu pune in pericol viata copilului. Nasterea inainte de termen poate avea loc atunci cand mama sufera de diabet sau preeclampsie, daca fatul nu se mai dezvolta sau daca s-a rupt apa in mod natural.



Sursa foto: healthtap.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului