Dragoste

#amant #amanta #cearta #casatorie #familie #cuplu #relatie #infidelitate

Cum sa treci peste o infidelitate

Infidelitatea reuseste sa distruga una dintre atributele de baza ale unei relatii: increderea. Pentru cei care vor sa isi refaca viata alaturi de partener, trecerea peste acest moment se poate dovedi vitala.

Multe cupluri au descoperit faptul ca dupa ce au reusit sa isi asume cele intamplate, relatia lor a devenit si mai puternica. Infidelitatea poate aparea in urma unor probleme deja existente.

Cat de mult poate fi acuzata persoana care isi cauta in acel moment refugiul in bratele altcuiva? Desi nu este o solutie, infidelitatea constituie de multe ori dovada ca relatia se afla deja intr-un moment de impas. Daca decizi sa acorzi o a doua sansa, atunci “vindecarea” devine un proces care presupune mai multe etape.

Elimina sentimentul de furie

Infidelitatea partenerului poate deveni pentru tine o provocare, pentru faptul ca esti pus in fata unei incercari. Pentru a cantari lucrurile si a le face fata, incearca sa treci usor peste sentimentul de furie. O stare de o asemenea intensitate poate afecta si mai mult relatia voastra, in cazul in care decizi ca ai vrea sa o salvezi.

Pe langa faptul ca poate duce chiar la violenta fizica, sentimentul de furie permanenta va instala frustrarea pentru ambii parteneri. In felul acesta, daca vei incerca sa discuti si sa afli care au fost motivele partenerului tau de a fi infidel , este foarte posibil sa nu reusesti sa porti o conversatie cat de cat amiabila.

Nu iti neaga nimeni dreptul de a fi suparat sau dezamagit, dar o furie constanta va inrautati lucrurile. Incearca sa vezi lucrurile ca pe o provocare peste care trebuie sa treci, pentru ca numai in acest fel iti vei salva relatia sau vei putea merge cat de curand mai departe.

Apeleaza la ajutor

Incearca sa nu tii aceasta problema doar pentru tine. Desi ti se poate parea un gest excentric sau nepotrivit tie, apeleaza la ajutorul specializat. Un psiholog iti va oferi un sfat obiectiv si te va ajuta sa iti accepti sentimente si starile prin care treci. Mai mult, daca vrei sa iti salvezi relatia incearca sa consulti, impreuna cu partenrul, un consilier marital.

Ajutorul specializat nu este singura resursa de ajutor. Apeleaza la prietenii tai , dar incearca sa discuti cu o persoana care isi poate mentine obiectivitatea. Evita persoanele negativiste, pentru a nu iti induce o stare de disconfort.

Ar fi indicat sa gasesti un prieten care te poate intelege fara a te judeca pe tine sau pe partenerul tau. Daca simti ca nu ai cui sa te confesezi, atunci scrie-ti toate gandurile intr-un jurnal. Te vei simti eliberat si vei avea ocazia sa te analizezi mai tarziu.

Comunica cu partenerul

Orice relatie este compromisa daca nu exista comunicare. Lipsa acesteia duce la aparitia problemelor. Foloseste-te pe deplin de comunicare, pentru ca in acest mod vei afla care au fost motivele partenerului tau de a fi infidel. Chiar daca iti este greu, stapaneste-ti furia si dezamagirea si incearca sa iti intelegi partenerul.

Infidelitatea nu este o rezolvare a problemelor deja existente, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fii categoric si sa nu accepti niciun fel de justificare. Asculta, exprima-ti nemultumirile, parerile, si ia decizii dupa ce ai reusit sa asimilezi toate informatiile.

Redescoperiti-va reciproc

Daca ati reusit sa intelegeti care sunt problemele cu care va confruntati, este timpul pentru o schimbare. Incercati sa va improspatati un pic relatia, si pentru aceasta este nevoie ca lucrurile sa vina din partea amandurora.

O vacanta in doi, un hobby comun, sau pur si simplu niste timp in care sunteti doar voi doi va poate ajuta sa va regasiti indragostiti ca odata. Trebuie sa va redescoperiti reciproc si sa acceptati probleme, pentru a le putea gasi solutii.

Invata sa ierti

Daa vrei sa iti salvezi relatia, atunci invata sa ierti. Nimeni nu se asteapta sa te comporti ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, dar daca esti deschis la ideea de a ierta si de a merge mai departe, atunci unul dintre cei mai importanti pasi este deja facut.

Esti singur, ai peste 35 de ani si iti cauti jumatatea? Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro - singurul site unde primesti ajutorul specialistilor (consilier in relatii si cuplu si consilier de imagine). Click AICI.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare