Activitati pentru copii

#pandemie #jocuri #covid-19 #jocuri distractive

5 activitati “de familie” pe care le poti face in casa

 

V-a coplesit plictiseala de la prea mult stat in casa? In special copiii sunt cei care nu mai au rabdare sa stea atat de mult inchisi in casa. Desi se poate iesi in aer liber, sunt inca restrictii legate de securitate in locurile de joaca. Asa ca cel mai bine este sa gasiti variante de distractie in interior.

Nu este nimic mai rau decat sa ai o casa plina de copii si nimic de facut, mai ales cand esti nevoit sa stai inauntru. O singura ora o simti ca pe o saptamana intreaga. Iata cateva activitati distractive cu ajutorul carora timpul sa para ca trece mai repede:

Creeaza un joc

V-ati saturat sa va jucati mereu aceleasi jocuri? Atunci, creeaza unul nou. Copiilor le va placea sa incerce ceva ce nu au mai facut pana acum. Trebuie doar sa fiti creativi. Daca celor mici ii place muzica, pune-i sa ghiceasca melodia pe care o aude. Cand isi dau seama care e titlul cantecului, pot lovi cu o lingura intr-o oala goala. Cine greseste trebuie sa manance un jeleu acru. Daca stiu multe lucruri despre dinozauri, ai putea crea un joc similar, punandu-i sa ghiceasca tipul de dinozaur.

Invatati sa dansati

Faceti miscare, chiar daca sunteti in casa. Cauta pe YouTube dansuri pentru copii, cu instructiuni pas cu pas. Puteti gasi inclusiv pe TikTok. Nu trebuie sa va faceti griji daca sunteti dansatori buni sau nu cata timp toata lumea din familie se distreaza. Danseaza cu ei. Le va placea faptul ca depui efortul de a incerca.

Faceti impreuna prajituri

E momentul perfect sa iti arati creativitatea in bucatarie. In loc sa faci vesnicele briose din premixuri, ia-ti copilul/copiii in bucatarie si preparati de la zero o prajitura. Poate fi chiar un tort la care cei mici sa contribuie cu decorarea lui.

Mutati jocurile de afara in casa

Iti aduci aminte cat de distractiv era sa faci un cort dintr-o patura atunci cand erai copil? Si copiii din ziua de azi indragesc acest mod de joaca. Improvizati un camping in sufragerie construind un cort din cearceafuri, paturi si saltele. Puteti organiza chiar si un picnic, cu mancare reala.

Jucati bowling

Nu e nevoie sa cheltuiesti sute de lei pentru a juca bowling. Iti poti improviza acasa propria sala de bowling, pe un hol mai lung sau in garaj. Aseaza cutii metalice de suc, goale, in diferite formatiuni. Apoi cu o minge incercati sa vedeti care doboara cele mai multe doze. Reaseaza cutiile asa incat fiecare runda sa fie tot mai dificila.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau