Activitati pentru copii

#imbogateste vocabularul copilului tau #imbogatirea vocabularului copilului

5 moduri de a imbogati vocabularul copilului tau intr-o limba straina

Cu totii stim ca cei mici pot face multe lucruri daca isi propun si daca activitatile implicate le creeaza placere. De fapt, sunt chiar mai buni decat noi la multe lucruri, cum sunt crearea de jocuri, imaginarea unor lucruri, invatarea unor tehnologii sau a limbilor straine. Copiii nu vad lucrurile asa de complicat si nu anticipeaza dificultati cand ceva ii atrage, asa cum facem noi. In plus, creierul lor este mai adaptabil si foloseste alte zone din creier pentru invatarea unei noi limbi, ceea ce le confera un avantaj in acest sens. Totusi, asimilarea unui vocabular este deseori dificila pentru ei. De fapt, lipsa unui lexic deficient este principalul obstacol in obtinerea fluentei. De aceea, ti-am pregatit o lista cu 5 moduri eficiente prin care poti imbogati vocabularul copilului tau intr-o limba straina.

1. Foloseste etichete pentru lucruri

Invatarea nu tine doar de efort, ci si de frecventa contactului cu anumite cuvinte si asocierea lor cu imaginile lucrurilor pe care le denumesc. Ce poate fi mai simplu si mai sugestiv decat lipirea unor etichete cu termenii direct pe obiecte? Impanzeste casa si camera cu acestea, pentru a forma vocabularul concret al celui mic. Nu te limita la obiectele mari, ci acorda atentie si partilor care le compun sau micilor lucruri, ca nasturi, gume de sters, jucarii.

2. Citeste impreuna cu el

Cartile au fost, sunt si vor fi mereu un mod eficient de a invata o limba straina. La copiii de varsta mica acestea trebuie sa aiba predominant imagini si doar cateva cuvinte si propozitii simple. Pe masura ce vocabularul si cunostintele despre utilizarea limbii se dezvolta, ii poti achizitiona carti cu mai mult text si cuvinte din arii lexicale diverse. Asocierea cuvintelor cu imaginile din carte si utilizarea lor intr-un context relevant reprezinta cheia spre retinerea lor. 

3. Foloseste-te de desene animate si filmulete

Multi vorbitori cursivi ai unei limbi declara ca au invatat mai multe cuvinte de la desenele animate pe care le urmareau in copilarie decat de la scoala. Poate ca pare nedrept fata de profesorii care isi dadeau interesul, dar materialele video sunt mai atractive si reprezentarea prin desen faciliteaza intelegerea si asimilarea vocabularului. Expune copilul la desene animate si alte programe educative intr-o limba straina, potrivite pentru varsta lui, dar nu exagera. Un copil de varsta prescolara n-ar trebui sa petreaca mai mult de 15 minute pe zi in fata televizorului, iar unul de varsta scolara trebuie sa se limiteze la 30-45 de minute.

4. Inscrie-l la cursuri

Poate ca profesorul de la scoala lucrează foarte bine cu elevii si tu cunosti limba indeajuns de bine pentru a lucra si acasa, dar inscrierea la cursuri de limbi straine reprezinta mereu o idee buna. La scoala sunt multi elevi, astfel ca eficienta invatarii este din start redusa, iar cunostintele tale pedagogice nu se compara cu cele ale unui profesionist. Exista cursuri de engleza pentru adolescenti, de exemplu, unde progresul apare la putin timp de la inscriere, dovada a faptului ca predarea adaptata individual sau unui grup mic si interactiunea cu profesionisti ai educatiei este un plus pentru dezvoltarea vocabularului

5. Calatoriti in strainatate

Calatoriile in tarile in care se vorbeste limba pe care o invata copilul este o metoda eficienta de imbogatire a lexicului. Acestea permit contactul cu limba vie, adica cu accentele specifice, termenii si expresiile cele mai uzitate si cu contextele de comunicare specifice. In plus, calatoriile reprezinta si un factor motivant pentru extinderea vocabularului, astfel ca nu ezita sa iesiti din tara in vacante.

Limbile straine nu se invata mecanic, ci trebuie asimilate logic si atractiv, in contexte specifice. Un vocabular dezvoltat este esential pentru intelegere si cursivitate, atat in vorbire, cat si in scris, iar cele 5 metode pe care ti le-am prezentat sunt ideale pentru imbogatirea acestuia.

Sursa foto: Pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele