Activitati pentru copii

# activitati copii iarna #activitati iarna #activitati copii #copii

Activitati amuzante si interesante pentru cei mici pe timpul iernii

In lunile de iarna, multi dintre noi ne dorim sa ne cuibarim pe canapea si se uitam la programele TV preferate sau, chiar daca nu pornim televizorul, suntem experti in gasirea diferitelor activitati pe care sa le facem in casa. Cu toate acestea, timpul petrecut afara in acest anotimp friguros are o multitudine de avantaje, atat fizice, cat si psihice. Spre exemplu, plimbarile in aer liber cresc gradul de creativitate, reduc stresul, scad riscul de a dezvolta boli cardiovasculare si ajuta la mentinerea bunastarii psihice. De asemenea, acestea sunt extrem de benefice pentru cei mici, ajutandu-i sa isi intareasca sistemul imunitar.

In plus, daca te trezesti dimineata si totul este acoperit de zapada, este semn clar ca cei mici nu mai vor altceva decat sa iasa afara. Abia asteapta sa se dea cu sania, sa manance niste omat si, desigur, sa faca ingerasi. Dar in afara de cele enumerate mai sus, oare ce jocuri mai poti face cu copiii afara? Noi am pregatit lista cu activitati, iar tie iti mai ramane doar sa imbraci o pereche de pantaloni de ski si sa incepeti distractia.

Omul de zapada pictat

Construiti un om de zapada si apoi pictati-l. Iti spunem sigur ca micutii vor fi mai mult decat incantati. Daca vrei ca jocul sa fie si mai interesant, iti propunem sa nu alegi clasicele acuarele, ci sa optezi pentru colorant alimentar. Mai ai nevoie de cateva boluri pentru culori, pensule si apa. Alege culorile primare – rosu, galben si albastru – si creati impreuna mai multe combinati: din rosu si galben va rezulta portocaliu, din albastru plus galben vei obtine verde si poti face tot felul de alte combinatii.

Globuri colorate de gheata

Faceti globuri de gheata colorate. Vei avea nevoie de cateva baloane si colorant alimentar. Cum procedezi? Intr-un balon adaugi apa si cateva picaturi de culoare. Fie le vei lasa peste noapte afara, astfel incat sa inghete, fie le vei strecura in congelator pana a doua zi. Dupa ce vei indeparta balonul, veti avea cateva globuri superbe cu care va puteti juca. De asemenea, cei mici vor fi fascinati atunci cand acestea vor incepe sa se topeasca si se vor micsora.

Discuri inghetate

O alta activitate superba este aceea de a crea discuri inghetate. In primul rand, vei avea nevoie de tot ceea ce gasiti in jurul vostru: frunze, crengute, conuri de brad, flori, pietricele. Pe toate acestea le veti aranja pe o farfurie de hartie, peste care puneti apa si adaugati si o mica sfoara. Le lasati sa inghete si a doua zi le puteti folosi pentru a decora curtea. Razele de soare se vor reflecta in ele si vor face un mic spectacol de lumini.

Cu cortul in zapada

Plecati cu cortul pentru cateva ore. O astfel de aventura ii va surprinde pe copii si vor fi nerabdatori sa te ajute sa impachetezi totul mai repede. Iti recomandam sa pregatesti rucsacii cu o zi inainte pentru a economisi din timp. Pentru o experienta completa, poti face un foc mic, sa cantati cantece si apoi sa luati o mica gustare in interiorul cortului. Impreuna veti explora padurea si va veti bucura de cateva ture cu sania.

Labirintul alb

Daca gasesti o bucata neatinsa de zapada, ar fi perfect sa va apucati imediat sa creati un labirint, oferindu-le astfel posibilitatea sa isi puna in valoare creativitatea. De asemenea, o alta idee este sa construiti un iglu, pe care sa il decoreze copiii asa cum isi doresc. S-ar putea sa devina locul preferat de catre cei mici si sa stea sa se joace ore intregi acolo. Este foarte important ca partea superioara sa nu fie grea si, de asemenea, sa existe un adult care sa ii supravegheze, pentru a evita orice fel de accidente.

Nu uita de bataia cu bulgari de zapada, care va fi mult mai amuzanta daca veti face tabere si veti tine un scor.

Sursa foto: Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau