Activitati pentru copii

#Montessori #dezvoltare copii #jucarii Montessori

Care sunt cele mai des folosite jucarii Montessori pentru dezvoltarea copiilor

Jucariile Montessori sunt fabricate in cea mai mare parte din lemn si sunt special concepute pentru dezvoltarea abilitatilor motrice si motorii ale copiilor, precum si a inteligentei, a simtului de observatie/potrivire, imaginatiei, vizualizarii. Pretul acestor produse este ceva mai mare insa sunt in general mai de calitate si utilizabile pe termen mai lung, au mai putine componente electronice si beneficiile sunt incomparabil mai mari.

Insa, inainte de a cumpara o jucarie intreaba-te ce poate face copilul cu ea si la ce-i va folosi asta, nu ce poate sa faca jucaria pentru copil. Chiar vrei sa ii cumperi obiecte incarcate de leduri si sonerii, cu voci metalice?

Nu jucaria trebuie sa fie inteligenta, ci copilul iar joaca inteligenta, este aproape opusa jucariilor inteligente. Orice jucarie trebuie sa dezvolte o abilitate sau sa educe in vreun fel copilul care o foloseste. Fie ca prin forma si textura ei va stimula copilul sa isi dezvolte simturile si motricitatea fina a mainii, fie ca forma jucariei aduce cu ceva din natura, din realitate, fie poate ajuta la invaratea numerelor, literelor, geometriei, fie se poate construi ceva cu ea, fie… gasiti-i o calitate, in afara ca e "draguta" sau "haioasa" sau "ca e la moda" (Barbie, Superman, Batman etc).

Inca de la nastere copilul e bine sa fie familiarizat cu muzica, ea il poate insoti pe bebelus in fiecare moment al zilei, de la imbracare si joaca, pana la culcare. Descoperirea sunetelor prin joc este o activitate mult incurajata in educatia Montessori, care se bazeaza pe descoperirile senzoriale.

Instrumente muzicale sigure pentru bebelusi sunt tamburina, muzicuta, xilofonul, toba. Ele ii ajuta sa experimenteze sunetele si ritmurile si totul devine o distracţie in familie si un bun prilej de conectare.

Primele activitati de manipulare si dexteritate pentru copii mai mici de 2 ani pot fi cu puzzle-urile incastrate, apoi cand bebelusii cresc jocurile de snuruire sau pescuitul cu unditele magnetice (pentru precizie). Jocul puzzle este foarte bun pentru dezvoltarea atentiei copilului pentru forma, culoare, este excelent pentru motricitatea fina a degetelor, lucreaza la rabdarea si tenacitatea copilului de a incepe si a duce la bun sfarsit un proiect si ajuta la vederea de ansamblu a imaginii.

Jocul cu forme de insirat ofera posibilitati nelimitate pentru joaca prin intermediul sortarii cu ajutorul panglicii, in functie de model, culoare sau forma.

Labirintul cu bile este una din jucariile educative cele mai indragite de copii. Dezvolta abilitatile motorii si coordonarea ochi-mana. Formeaza notiunea de spatiu si traseu si ajuta la invatarea culorilor primare.

Magarusul – piesa dupa piesa un magarus am construit. Acest turn Montessori din 5 piese dezvolta abilitatile de manipulare si coordonarea ochi-mana.

Jocul sortator de forme si culori Montessori dezvolta capacitatea copiilor de invatare si recunoastere a formelor si culorilor si dezvolta imaginatia.

Jocul cu ciocan si bile il va ajuta pe copilul tau sa invete si mai apoi sa recunoasca culorile. Incurajeaza coordonarea mana-ochi in lovirea corecta a bilei pentru a o introduce in orificiul corespunzator.

O jucarie simpla care nu distrage atentia copilului cu lumini si sunete inutile este rampa cu masini. Copiii sunt atenti doar la miscarea continua a masinutelor pe rampa. Fascinati de miscarea acestora, copiii vor dori sa le puna pe rampa iar si iar.

Daca vrei sa incurajezi pe micutul tau sa invete prin descoperire, alege acum din gama de jucarii din lemn Montessori marca Moulin Roty. Compania Moulin Roty care produce aceste jucarii este originara din Franta si comercializeaza o gama foarte larga si variata de jucarii educative, pentru toate varstele care aduc copilului un sprijin educativ si amuzant. ii dezvolta creativitatea si imaginatia, si totul in plina siguranta.

In Romania, puteti achizitiona jucariile si jocurile educative Moulin Roty de aici => www.lapetitearmoire.ro. Oferta lor cuprinde atat jucarii din plus pentru bebelusi cat si jocuri pentru copii de toate varstele: puzzle din lemn, jocuri de constructii si de memorie, jucarii cu magnet, jucarii tip Montessori, etc.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare