Activitati pentru copii

#carucioare #necesitate #moft #carucioare copii

Carucioarele pentru copii - moft sau necesitate?

Achizitionarea unui carucior de catre familiile care au un copil cu varsta de peste 3 luni, reprezinta o provocare. Motivul? Uneori te intrebi daca aceasta achizitie este cu adevarat necesara sau reprezinta doar un moft, inventat inca din secolul trecut. Fireste ca nu este vorba despre un moft, ci despre un sprijin justificat in transportul copilului care ii asigura acestuia conditii perfecte de pozitionare corporala fie in perioada de somn, fie cand este treaz si priveste lumea din jur sau se joaca cu o jucarie agatata de suportul specific.

Carucioarele comercializate in tara noastra pot fi achizitionate din magazine sau prin comenzi on line, care asigura transportul la domiciliul clientului.

Carucioarele cel mai des uzitate pentru copiii de peste 3 luni sunt cele sport, datorita functionalitatii si rezistentei lor. Structura metalica pe care sunt construite asigura rezistenta la transportul celor mici pe orice tip de teren, dar si posibilitatea de pliere compacta in cazul depozitarii sau transportului acestora fie in mana, fie intr-un mijloc de transport. In categoria carucioarelor standard puteti opta pentru carucioare cu una sau cu doua roti pozitionate in fata. Dintre cele cu o roata in fata va sugeram modelul: “Carucior Citi Hauck CL13 Almond” adecvat in utilizare pana cand copilul implineste 3 ani si care are cateva caracteristici specifice. Una dintre acestea ar fi suspensiile rotilor cate atenueaza socurile si roata din fata pivotanta, putand schimba usor directia de mers, dar fiind si dotata cu sistem de blocare, daca situatia o impune.

Centura de prindere in 5 puncte si posibilitatea de rabatare a spatarului in trei pozitii asigura confortul celui mic pe durata unei deplasari mai lungi. Siguranta copilului in timpul deplasarii sau in timpul sederii in carucior este completata de bara de siguranta din fata, detasabila si rabatabila si suportul pentru picioare reglabil pe inaltime. Capotina generoasa, fereste corpul celui mic de vant sau de razele UV, aceasta fiind rabatabila si detasabila. Intregul ansamblu are o forma ergonomica, fiind foarte usor de utilizat chiar si in aglomeratie, iar suportul pentru bagaje sau cumparaturi amplasat in partea inferioara aduce adultului un plus de confort.

Alte modele de carucioare cu o singura roata pivotanta in fata, sunt modelele: ”Carucior sport Koochi Pushmatic Primary Yellow” sau „Carucior sport Koochi Pushmatic Mix Magenta” accesorizate si cu husa pentru picioare tip cocon, cu gluga ce poate fi utilizata cu succes din primele luni de viata ale copilului daca vremea este capricioasa si trebuie sa va deplasati impreuna cu cel mic. Copertina antiploaie este un accesoriu suplimentar, detasabil, ce poate fi transportat in husa specifica. Plierea acestor modele de carucioare se face compact pe verticala, prin impingerea unui buton, astfel incat poate fi depozitat in spatii mici si transportat cu usurinta.

Pentru persoanele care prefera carucioarele sport cu patru roti, au o gama diversificata de modele. Structura din metal vopsita in camp electrostatic elimina posibilitatea de deteriorare in timp. Modelul „Carucior Hauck Malibu XL Fruit” are suspensii puternice la cele patru roti, putand fi utilizat cu succes si pe strazile cu piatra sau pavaj. Rotile din fata sunt pivotante si blocabile daca este necesar, iar siguranta celui mic in timpul deplasarii este garantata de centura cu prindere in 5 puncte si bara de protectie rabatabila si demontabila. Sezuta spatioasa, spatarul reglabil in 3 pozitii si capotina generoasa reglabila si detasabila sporeste confortul copilului chiar si in deplasarile mai lungi. Suportul generos pentru bagaje asezat in partea inferioara, acesoriul destinat biberonului sau sticlutei cu ceai amplasata pe maner si faptul ca textura materialului din care este confectionat caruciorul este impermeabila si lavabila, reprezinta un atu pentru acest produs. Modelul „Carucior Buggy Hauck Marlin Lief Boy” atrage prin coloritul delicat in combinatia gri soarec si alb, prin designul elegant si fiabilitate in manevrare. Manerele ergonomice se regleaza pe inaltime, astfel incat caruciorul poate fi impins si de catre un fratior mai mare. Cadrul de aluminiu si plierea rapida, tip carte, reprezinta alte cateva elemente care garanteaza o utilizare perfecta timp indelungat.

Un alt model de carucior sport este „Carucior copii Bebetto Rainbow” care are rotile gonflabile si beneficiaza de un sistem centralizat de franare. Spatarul are un mecanism ce permite fixarea spatarului in patru pozitii, adecvate nevoilor celui mic, de odihna sau de joaca. Suportul pentru picioare reglabil pe lungime, manerul reglabil pe inaltime, husa pentru picioare si husa impotriva ploii sunt cateva atribute care il recomanda pentru o utilizare practica pana cand copilul va avea 3 ani. Pentru persoanele conservatoare in privinta culorii adecvate genului copilului si/sau a designului clasic, va recomandam modelul „Carucior Baby Design Sprint” realizat in combinatia cromatica negru+rosu si negru+albastru. Suportul in care este pozitionat copilul este capitonat pentru a asigura confortul necesar, centura cu prindere in 5 puncte si bara de protectie asigura siguranta in deplasare, iar spatarul poate fi pozitionat in 3 moduri, putand fi inclinat si la 180 grade in cazul in care cel mic doarme in timpul deplasarii, pe terasa sau in curtea casei. Cupola generoasa si detasabila se poate deschide in trepte, iar caruciorul se pliaza compact. Acest model de carucior sport este accesorizat cu: saculet pentru picioare, husa de ploaie in saculet de transport, tavita suport pentru pahar sau biberon, plasa antiinsecte, cos de cumparaturi spatios in partea inferioara. Reprezinta unul dintre cele mai solicitate modele de carucioare sport achizitionate on line.

Pentru parintii care isi doresc un model de carucior modern in nuante speciale, va recomandam varianta „Carucior BOOK Plus Black & Silver - Completo Denim” ce poate fi utilizat din prima luna de la nastere pana la varsta de 3 ani. Structura rezistenta este in combinatia argintiu si negru, iar mecanismul de pliere tip carte este foarte simplu de utilizat, chiar si cu o singura mana, devenind un elegant troler. Rotile din cauciuc siliconat au aderenta perfecta pe orice suprafata, cele din fata sunt pivotante, iar cele din spate au sistem de franare centralizata fiabila in manevrarea cu piciorul. Centura de prindere in 5 puncte, bara de protectie cu deschidere mediana este detarabila, iar spatarul poate fi reglat in 4 pozitii. Capotina generoasa se poate transforma in parasolar datorita sistemului cu fermoar, de partea superioara agatandu-se jucarioarele preferate de cel mic, iar in cazul vremii nefavorabile protejeaza copilul de vant, ploaie, raze UV, oferind parintelui posibilitatea de a-l observa datorita ferestrei din plastic transparent. Manerul reglabil pe inaltime si treapta antiderapanta pentru depasirea obstacolelor completeaza cu succes o utilizare zilnica in bune conditii. Sacul pentru picioare si aparatoarea antiinsecte, geanta cu accesorii si faptul ca textura din care este confectionat caruciorul este lavabila sunt atribute deloc neglijabile. In cazul acestui carucior, suportul in care este asezat cel mic poate fi pozitionat cu fata sau cu spatele in directia de deplasare.

Modelele de carucioare prezentate si multe altele, ofera sansa de a face alegerea perfecta pentru copilul tau. 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau