Activitati pentru copii

#jocuri populare #jocuri fete #activitati copii #jocuri

Ce jocuri sunt populare printre fete

Odata cu tehnologia, s-a dezvoltat incredibil de mult si nisa de jocuri, atat la nivel mondial cat si national. Numai putem spune ca sunt realizate jocuri doar petru baieti, singura nisa in care fetele sunt destul de rar intalnite fiind cea a jocurilor sportive si aici selectia fiind indreptata catre jocurile de fotbal, cele cu masini sau variantele virtuale de lupte in ring. In rest, popularitatea fiecarei categorii de jocuri pe consola si mai ales pe calculator in randul fetelelor a crescut foarte mult.

 

Fetele formeaza echipe profesioniste de gaming la nivel mondial

Putini stiu, dar marile comunitati de gaming ale lumii au in foarte multe din cazuri si echipe de fete. Fie ca este vorba de Counter Strike, cel mai cunoscut joc de tip shooter din lume, ca vorbim de League of Legends sau de Hearthstone, reprezentantele sexului frumos sunt destul de competitive si au chiar si propriile ligi.

Un exemplu in acest sens sunt americanii de la Cloud 9, una din cele mai cunoscute echipe de gaming din lume, acolo unde gasim fete in aproape fiecare ramura de jocuri de la diverse competitii. Un astfel de exemplu este Hafu, o jucatoare de Hearthstone, care reuseste sa atraga pe streaming live peste 10.000 de vizualizari simultan in fiecare zi. Tanara domnisoara trateaza foarte serios rolul pe care il are in echipa sa si reuseste chiar sa faca sume impresionante din acest joc.

Fetitele pana in 10 ani adora jocurile cu papusi si animale

Daca nivelul competitional il regasim de la 14 ani in sus, pentru fetitele de pana in 10 ani putem regasi jocuri ceva mai simple si mai putin agresive, cum sunt jocurile de papusi, unde printesa Barbie este cea mai populara, sau pe cele cu animale. Cerintele sunt de asemenea pentru varse de 6-10 ani si de foarte multe ori acestea sunt destul de educative, reusind sa dezvolte capacitatea fetitelor de a numara, de a cunoaste informatii utile despre pamant, cultura sau tarile lumii.

Printre cele mai cunoscute jocuri de fete se regasesc de asemenea si cele cu imbracat sau machiaj. Chiar daca sunt mici, ele deprind aceasta pasiune pentru moda si reusesc de multe ori sa combine culori intr-un mod foarte placut.

Indiferent de modul in care se va dezvolta industria jocurilor la nivel mondial in urmatorii ani, cu siguranta acest segment al jocurilor pentru fete va fi mereu adus in prim plan, mai ales ca este intr-o crestere continua. Nu ne asteptam ca acestea sa depaseasca ca numar pe cele dedicate baietilor, dar se va creea un echilibru intre cele doua categorii.

Un factor de influenta in pasiunea dezvoltata de fetele de varsta foarte frageda pentru jocuri este si dezvoltarea acestora pentru mobil si tableta. Fiind un mod foarte eficient prin care un parinte isi poate tine copilul ocupat pentru cateva ore, parintii au inceput ei sa caute jocuri pentru copii, astfel ca acestia sa numai tipe sau sa planga atunci cand sunt in masina sau merg la un drum lung.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau