Activitati pentru copii

# bocanci de drumetie #bocanci #copil

Cum alegi cei mai buni bocanci de drumetie pentru copilul tau?

Daca iti doresti sa mergi cu cel mic in primele sale drumetii montane, este indicat ca acesta sa poarte chiar de la inceput bocanci adecvati pentru astfel de iesiri.

Se recomanda purtarea unor astfel de ghete de copii, atat pentru educarea timpurie a micutului, in privinta echipamentului de trekking adecvat, dar si raportandu-ne la beneficiile reale pe care le ofera aceasta incaltaminte, atunci cand este aleasa in mod corect.

Bocanci de drumetie stabili pentru copii

Echiparea corespunzatoare pentru munte a copilului tau trebuie sa inceapa cu incaltamintea. Inainte de orice alt criteriu de care sa tii cont, atunci cand esti in cautarea unor ghete pentru copii destinate trekking-ului, alegerea trebuie sa aiba legatura cu stabilitatea.

Alege o pereche de bocanci pentru drumetie prevazuti cu talpa aderenta, pe a carei suprafata sa existe striatii cat mai pronuntate, astfel inca piciorul sa faca o priza buna pe sol, indiferent de nivelul de instabilitate al suprafetei respective.

Mai mult decat atat, asigura-te ca perechea de bocanci pe care o achizitionezi pentru excursiile montane ale celui mic sunt prevazute cu elemente de reglare a dimensiunilor simplu de ajustat, pentru a garanta o fixare buna a gleznei.

Bocanci pentru copii pe masura piciorului

Esti interesat de ghete si bocanci pentru copii, pentru a iesi in natura cu cel mic? Masura produsului ales ii poate asigura acestuia confortul optim, il poate incomoda, sau chiar rani. De aceea, iti recomandam sa ii cumperi o pereche de bocanci pentru munte cu o marime mai mare, evitand astfel disconfortul cauzat de presiunea unui produs prea stramt pe picior.

Bocancii sau ghetele pentru copii cu un numar mai mare sunt ideale si atunci cand temperaturile scazute implica nevoia unei perechi suplimentare de sosete, dar si atunci cand, in urma unui efort de mai multe ore, picioarele celui mic se pot umfla. 

Bocanci impermeabili pentru copii 

La munte, vremea este mereu schimbatoare, iar aversele de ploaie reprezinta un fapt cat se poate de cert, mai ales in lunile de tranzitie, caracteristice toamnei. Inainte de a pune in cosul de cumparaturi o pereche de bocanci pentru copii, asigura-te ca modelul respectiv este testat, din punct de vedere al impermeabilitatii asigurate.

In majoritatea situatiilor, apa patrunde in interiorul bocancului prin partea sa superioara, acolo unde exista acel material mult mai sensibil in fata umiditatii. Iti recomandam sa citesti cu atentie informatiile tehnice din pagina produsului identificat, pentru a sti cu certitudine ca intregul mix de materiale al produsului respectiv tine departe apa de piciorul celui mic.

Ca masura suplimentara, poti achizitiona si un spray reimpermeabilizant, pe care sa il utilizezi de cateva ori pe an pentru intretinerea bocancilor de munte, solutie ce are menirea de a oferi un plus de protectie acestor incaltari, impotriva patrunderii apei.

Bocanci de trekking rezistenti pentru copii

Alege o pereche de bocanci sau ghete pentru copii cu branturi detasabile, pentru a putea fi inlocuite cu unele noi, atunci cand s-au uzat. Iti doresti ca toate elementele din structura bocancului celui mic sa reziste cat mai bine, sau cel putin, sa poata fi schimbate cu usurinta, minimizand astfel riscul de disconfort sau accidentare.

Mai ramanem pentru putin timp tot la capitolul “REZISTENTA”, pentru a-ti recomanda sa alegi produse a caror talpa este special tratata, pentru a nu se uza chiar de la primele iesiri in natura, in fata factorilor de natura mecanica: mers, schimbari bruste de pozitie, contactul cu unele corpuri dure, ce pot avea muchii ascutite.

Cum se probeaza ghetele pentru copii dedicate muntelui?

Daca alegi sa comanzi online un astfel de produs, iti recomandam sa te asiguri ca magazinul respectiv are o politica de retur cat se poate de transparenta in privinta returnarii, in cazul in care marimea pe care ai selectat-o nu este cea mai potrivita.

Intr-un magazin fizic, recomandam ca cel mic sa poarte sosete groase, atunci cand probeaza bocanci de trekking. Cel mai bine ar fi sa mergeti dimineata, chiar la prima ora, cat inca piciorusele sale nu sunt umflate, ca urmare a efortului depus peste zi, la orele de joaca.

Sugereaza-i sa faca apoi cativa pasi, pentru a putea simti cu adevarat senzatia pe care o ofera perechea respectiva de ghete pentru copii, in timpul mersului. De asemenea, dupa securizarea acestora pe picior, asigura-ta ca spatiul dintre produs si glezna este inexistent, acest lucru exprimand stabilitate foarte buna a piciorului.

Iata care sunt principalele criterii de care sa tii cont, atunci cand alegi pentru cel mic bocancii pentru munte. Tu ce alte criterii consideri ca ar mai conta, in alegerea unui astfel de produs?

Sursa foto: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau