Activitati pentru copii

#idei cadouri 1 iunie #jucarii pentru 1 iunie #cadouri 1 iunie #jucarii 1 iunie

Cum sa alegi cadoul perfect pentru 1 Iunie

1 Iunie, Ziua Internationa a Copilului, se apropie cu pasi repezi. Este o zi de sarbatoare, pe care copiii o asteapta cu nerabadare. In aceasta zi primesc jucariile dorite, mananca prajituri sau torturi, se distreaza alaturi de prieteni si sunt cei mai rasfatati deoarece toata atentia adultilor se indreapta doar asupra lor.

 

Pentru parinti, in schimb, pregatirile pentru acest eveniment pot fi istovitoare. De la alegerea meniului, la amenajarea unui spatiu pentru petrecere si pana la alegerea unor jucarii de 1 Iunie, totul trebuie facut in cel mai mic detaliu.

Greseli de evitat cand te pregatesti pentru 1 Iunie

Cea mai mare greseala pe care un parinte o poate face in acest moment este sa aleaga decorul si cadoul de 1 Iunie in functie de preferintele lui si tinand cont de preferintele copilului.

Da, se poate intampla ca decorul dorit de copil sa nu fie disponibil, sa aiba alergie la cacao si sa nu-I poti oferi tortul de ciocolata visat sau ca jucaria dorita sa nu fie adecvata varstei. Explica-I insa copilului aceste lucruri si ofera-i alte optiuni din care sa poata alege. Daca tot planuiesti acest eveniment pentru copil, asigura-te ca cel mic va fi multumit de rezultat, chiar daca nu este ceea ce si-a dorit initial, din motive obiective.

Tine cont de varsta copilului si a prietenilor lui

Daca organizezi o petrecere de 1 Iunie la care sunt invitati mai multi copii este esential sa tii cont de varsta acestora, atat in momentul in care alegi meniul, cat si in momentul in care alegi cadourile pentru copii.

De exemplu, daca pentru copii de peste 15 ani poti alege un tort de ciocolata, pentru cei mai mici este indicat ca deserturile sa nu contina cacao si sa aiba cat mai putin zahar. Cand sarbatoresti in familie este mai simplu, deoarece trebuie sa tii cont doar de preferintele voastre.

Iar cand vine vorba despre alegerea jucariilor pentru 1 Iunie, trebuie sa tii cont atat de preferintele copiilor cat si de varsta acestora. Cei mai mici isi pot dori un puzzle sau alte jucarii cum sunt cele cu magneti si piese detasabile, dar care sunt periculoase pentru ei deoarece sunt alcatuite din piese mici pe care acestia le pot inghiti. Este indicat sa citesti cu atentie eticheta produsului si sa alegi jucarii pe care este specificata varsta recomandata pentru jucaria respectiva.

jucarii 1 iunie

Alege jucarii de 1 Iunie in functie de buget

Daca esti stramtorat cu bugetul alege jucarii mai ieftine. In spatiul online poti gasi reduceri jucarii 1 Iunie, astfel incat sa-i poti cumpara copilului jucaria dorita, la un pret mai avantajos. Alegerea unor jucarii la reducere este o optiune si pentru familiile cu mai multi copii, deoarece in acest fel se fac economii substantiale in buget. 

Siguranta, exrtem de importanta, si de 1 Iunie

In momentul in care alegi jucarii de 1 Iunie pentru copii, este esential sa fii atent la calitatea acestora, astfel incat sa fie sigure pentru copii. Ai grija ca jucariile sa nu aiba margini ascutite, in care copilul se poate rani. De asemenea, trebuie sa fii atent ca jucariile pentru copii mici sa nu contina parti detasabile pe care acestia le-ar putea inghiti.  

jucarii 1 iunie

Totodata, trebuie sa fii atent la materialele din care sunt confectionate jucariile. Unele dintre acestea contin plumb si ftalati care pot sanatatea si chiar viata copiilor in pericol. Aceste jucarii trebuie ocolite indiferent de vasta copilului.

Este indicat, in schimb, sa alegi jucarii pentru copii confectionate din materiale cat mai naturale, mai ales la varste mici. Poti gasi jucarii senzoriale din silicon, plastic non-toxic, bumbac sau chiar din lemn.

jucarii 1 iunie

Pentru cei mai mari poti alege seturi de pictura, desen, sculptura sau alte activitari pe  care le prefera copilul, ori jucarii de exterior, astfel incat sa-I ajuti sa dedice cat mai mult timp dezvoltarii prin joaca si sa petreaca tot mai putin timp in fata ecranelor, care la aceste varste sunt extrem de daunatoare pentru copii.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele