Activitati pentru copii

# leagan copii #leagan #copii

De ce sa alegi sa montezi in curte un leagan tip cuib pentru copii?

Leganatul are efecte uimitoare asupra celor mici. Acesta joaca un rol extrem de important in dezvoltarea abilitatilor fizice, sociale si cognitive ale copilului, reusind sa fie una dintre activitatile care pun bazele unui adult de succes. Din acest motiv este bine ca cel mic sa se bucure de miscarile leganului inca din primele luni de viata. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca si mami, nu doar bebe va fi incantat cand acesta bucra si se relaxeaza gratie miscarile unui leagan bebe.

Cu timpul, cand copilasul mai creste, leaganel pentru bebelus va fi fi schimbat de leaganul din curte. Aici poti opta intre mai multe modele de leagan copii pentru curte, dar de departe cel mai popular in ultima perioada este leaganul tip cuib. Acest lucru se datoreaza faptului ca este usor de monta, incapataor, confortabil, la un pret bun si poate fi folosit chiar si de doi copii concomitent.

Un copil care se da frecvent in leagan se va putea bucura de urmatoarele avantaje:

  • Va avea abilitati sportive mai bune, deoarece musculatura este pusa in miscare, iar corpul se poate bucura de mai mult exercitiu;
  • Isi va coordona mult mai bine miscarile, obtinand un echilibru foarte bun;
  • Poate interactioneaza mult mai bine cu cei din jur, conturandu-si o personalitate sociabila;
  • Se poate bucura de un efect terapeutic foarte eficient. Inca de la cele mai fragede varste copiii iubesc sa se legene, deoarece aceasta miscare le aminteste de perioada vietii intrauterine. Aceasta miscare le ofera liniste si mai tarziu. Chiar si adultii se pot bucura din plin de datul in leagan;
  • Are mai putine riscuri de a dezvolta tulburari de comportament.

Leaganul de tip cuib, ideal pentru orice curte

Exista o multime de tipuri de leagane pentru copii si anume leagan de tip bancheta, de tip cuib, de tip scaun, etc. Daca vrei sa ii cumperi copilului tau un leagan pentru curte, una dintre cele mai bune variante pe care le ai la indemana este un leagan tip cuib.

Acesta este sigur, poate fi utilizat in acelasi timp atat de catre un copil, cat si de mai multi si poate fi folosit pentru mai multi ani, fara niciun fel de probleme.

S-a demonstrat ca leaganele de tip cuib stimuleaza foarte bine integrarea senzoriala la copiii cdare sufera de autism, ceea ce il face foarte popular in cabinetele terapeutilor.

Cum alegi un leagan de tip cuib?

In primul rand, trebuie sa te orientezi in functie de materialele din care este construit. Cel mai probabil, leaganul va fi folosit afara, asadar trebuie sa fie realizat din materiale rezistente la UV si la diverse alte conditii meteorologice.

Confortul este un alt aspect pe care trebuie sa il ai in vedere si de asemenea, gradul de rezistenta al produsului. Un leagan bun poate sa reziste la greutati de pana la 150 de kg, ceea ce il face sa fie folosit de copii de toate varstele.

Evident, leaganul trebuie sa fie sigur. In general, acest tip de leagane nu este echipat cu elemente de siguranta, insa are o suprafata mare unde poate sta copilul, ceea ce face accidentarea destul de improbabila. Totusi, este bine sa fie montat intr-un loc cu podea moale, care sa atenueze orice tip de cazatura.

Se poate opta atat pentru leagane cu cadru propriu, cat si pentru leagane care sa fie prinse de un cadru strain (o terasa, tavan, etc). Ambele variante pot fi cat se poate de atractive, insa solutia cu cadru propriu ofera ceva mai multa flexibilitate.

Leaganele de tip cuib pot fi folosite cu incredere atat la interior, cat si la exterior si sunt cat se poate de distractive pentru orice copil.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele