Activitati pentru copii

#de la ce varsta pot invata copiii engleza #cursuri copii limba engleza

De la ce varsta pot studia copiii limba engleza?

Engleza este o limba de circulatie internationala, ce poate deschide o multime de usi celor care o stapanesc la un nivel cel putin mediu. Engleza poate fi utila la job, acasa, in relatiile cu oameni noi intalniti in viata, aproape oriunde pe Glob. 

Pentru ca este un instrument de comunicare ce poate sparge orice bariera lingvistica, in foarte multe zone de pe suprafata planetei noastre, nu este gresit sa afirmam faptul ca engleza merita invatata chiar de la o varsta frageda. 

In aceasta era a tehnologiei, cei mici au sansa de a invata engleza mult mai simplu, comparativ cu pusti de aceeasi varsta, din alte perioade de timp. Asadar, este firesc sa ne intrebam: 

Care este varsta optima pentru a invata limba engleza?

Parintii care doresc sa ii trimita pe cei mici la cursuri de engleza pentru copii, trebuie sa stie ca inceperea lectiilor de la o varsta cat mai frageda este ideala pentru acest demers.  

Cu toate ca inca exista temeri in societate, conforma carora invatarea unei limbi straine la o varsta mult prea mica ar putea produce confuzie in mintea copilului (inca in proces de invatare a limbii materne), studii realizate recent arata ca aceste temeri nu o au o baza valida. [1][2] 

De altfel, se considera ca engleza trebuie invata cat mai de curand, astfel incat asimilarea cunostintelor specifice sa poata fi realizata cat mai natural posibil, la o varsta la care mintea copiilor este ca un burete. Asadar, varsta optima pentru ca cei mici sa invete engleza ar fi cuprinsa in intervalul 3 - 4 ani. 

Perioada de timp cuprinsa intre 3 si 4 ani ii permite celui mic sa invete engleza prin cursuri de engleza adaptate dezvoltarii sale intelectuale si sub atenta supraveghere a unor formatori acreditati. 

De ce sa invete cel mica limba engleza incepand cu 3-4 ani?

Deoarece primele 36 de luni din viata unei persoane sunt vitale pentru formarea sa, in acest interval consolidandu-se bazele pentru: caracter, gandire, invatare, relatiile interumane etc 

In primii 3 ani de viata, canalele neuronale asociate puterii de invatare se dezvolta in proportie de 50%, iar intre 4 si 8 ani, in proportie de 30%. Mai mult decat atat, dupa varsta de 3 ani, creierul unui copil cantareste aproximativ 90% din greutatea creierului unui adult. 

Nu in ultimul rand, densitatea sinapselor la nivelul cortexului prefrontal atinge apogeul in jurul varstei de 4 ani, asadar, o persoana de aceasta varsta este apta din punct de vedere anatomic pentru a asimila cursuri de limba engleza pentru copii. [3] 

Rezultatele acelorasi cercetari releva si faptul ca invatarea acestei limbi straine de la 3-4 ani contribuie la stimularea creativitatii, puterii de concentrare si gandirii analitice. [3] Aceasta suma de “bile albe” cognitive, consolitate inca de pe acum, ii vor fi de un real folos in viata copilului, pe masura ce acesta va creste. 

Asadar, daca parintii iau decizia inspirata sa ii duca pe cei mici la cursuri de engleza pentru copii, incepand chiar de la 3-4 ani, pustii vor intra in adolescenta nu doar ca vorbitori fluenti, ci si cu o formare cognitiva peste medie. 

Cum se invata limba engleza la varsta de 3-4 ani?

Cercetatorii sunt de parere ca cel mai eficient mod prin care un copil de 3-4 ani poate invata aceasta limba straina, este reprezentat de introducerea sa in medii in care se vorbeste constant engleza. Cursurile de limba engleza pentru copii sunt exemplul ideal, in acest caz. 

Secundar, cel mic poate lua contact cu programe TV sau radio, clipuri pe net sau alte instrumente media, in cadrul carora se vorbeste limba engleza. Insa trebuie precizat si faptul, ca fara un program coerent de invatare, aplicat pe specificul acestei varste, invatarea acestei limbi “de la desene animate” nu va oferi rezultatele asteptate de parinti. 

In concluzie, se recomanda ca incepand cu varsta de 3-4 ani, copiii sa aiba un contact frecvent cu medii in care limba engleza reprezinta un instrument conversational uzual, asa cum sunt cursurile de limbi straine pentru cei mici. 

La aceasta varsta frageda, premisele invatarii oricarei limbi straine sunt favorabile pentru o asimilare mult mai buna si, asa cum am vazut in randurile de mai sus, asigura o multime de beneficii la nivel cognitiv.

REFERINTE: 

1. Perani, D. (1998). The bilingual brain. Proficiency and age of acquisition of the second language. Brain, 121 (10), 1841-1852. doi: 10.1093/brain/121.10.1841

2. Liu, X., Tu, L., Wang, J., Jiang, B., Gao, W., Pan, X., ... Huang, R. (2017). Onset age of L2 acquisition influences language network in early and late Cantonese-Mandarin bilinguals. Brain and Language, 174, 16-28. doi: 10.1016/j.bandl.2017.07.003

3. Gardner, R. C. "Stern, H. H., Clare Burstall and Birgit Harley. French: From Age Eight, or Eleven? Toronto: Ontario Institute for Studies in Education, 1975Stern, H. H., Clare Burstall and Birgit Harley. French: From Age Eight, or Eleven? Toronto: Ontario Institute for Studies in Education, 1975. Pp. vi, 122. $2.50." Canadian Modern Language Review, vol. 33, no. 1, Oct. 1975, pp. 96-97. doi:10.3138/cmlr.33.1.96.

Sursa foto: Shutterstock

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare