Activitati pentru copii

#jucarii muzicale copii #kidino #jucarii muzicale

Dezvolta latura artistica a copilului tau cu jucarii muzicale

Pentru orice micuț, timpul, materialele de joacă pe care i le oferi și spațiul pentru a fi creativi sunt foarte importante în dezvoltarea sa ulterioară. De aceea, în primii ani de viață și, mai cu seamă, atunci când cei mici încep să înțeleagă ce le place și ce nu, este necesar ca părinții să încurajeze orice pasiune a celor mici.

Copiilor le place să fie spontani în jocul lor creativ, deci este bine să urmezi exemplul copilului tău în alegerea unor jucării care să îl încurajeze să se exprime în mod creativ și liber. Vor exista și momente în care copilul tău vrea să fii mai implicat în activitățile sale. De aceea, te încurajăm să faci cunoștință cu selecția Kidino de jucarii muzicale care vor face din joacă o bună modalitate de apropiere între copil și părinte, dar și un moment ideal în care îi poți insufla dezvoltarea laturei artistice. 

Dincolo de activitățile în aer liber, corzi, biciclete sau trotinete copii, este bine să-i arăți copilului tău că există mai multe activități pe care le poate încerca în descoperirea propriilor pasiuni. Cum nu toți copiii sunt la fel, iar unii sunt mai înclinați spre latura artistică, ne-am propus să venim către tine cu câteva idei de jucarii muzicale pe care poți să le alegi pentru copilul tău în speranța că îi vei încuraja pasiunile și deschiderea spre latura artistică.

Legătura dintre muzică și creativitate

Una dintre cele mai bune modalități de a stimula creativitatea la copii este prin activități muzicale. Iar acest aspect se poate vedea cu ochiul liber prin multitudinea de variante când vine vorba de selecția de jucarii muzicale. Dezvoltarea auzului și recunoașterea sunetelor la copii are loc în armonie cu cea a altor funcții, cum ar fi abilitățile motorii și învățarea cognitivă.

A-ți expune micuțul la muzică este un factor care ajută la dezvoltarea creierului acestuia, în special în ceea ce implică dobândirea limbajului, vorbirea, memoria și atenția. Copiii obțin mai mult din muzică atunci când participă activ. Spre exemplu, atunci când dansează pe ritm sau explorează diferitele sunete produse de clapele unui pian. 

Activitățile muzicale cum ar fi cântatul și chiar dansul, care sunt încurajate de diferitele jucarii muzicale reprezintă modalități inedite prin care copiii își pot extinde orizonturile intelectuale, dezvolta coordonarea și pot învăța abilități psihosociale. De aceea, este important să le oferi copiilor tăi un mediu muzical antrenant și să le faci cunoștință cu jucarii muzicale cât mai devreme posibil.

Idei de jucarii muzicale care dezvoltă latura artistică a copilului tău!

Chitara Rock Avocado

 

Se pare că de data aceasta un avocado este bun pentru mai mult decât un sos guacamole! Chitara Rock face parte din selecția de jucarii muzicale potrivite pentru un mic chitarist. Dispune de trei butoane de sunet iluminate și conține șase melodii și acorduri de chitară pe care micuțul tău le poate asculta.

Pentru un plus de divertisment, învârte sâmburele din centrul avocadoului, iar în acest fel poți activa alte câteva sunete specifice de chitară pe care micuțul tău se va bucura să le audă! O astfel de chitară este una dintre acele jucarii muzicale care ajută la stimularea abilităților motorii fine, stimulează auzul și vederea. Și, în cazul în care micuțului tău îi place să fie un rock star în devenire această chitară este startul de care are nevoie! 

Microfon reglabil cu stativ

Poate copilul tău preferă să-și folosească vocea în locul unui instrument muzical. Nicio problemă! Există și jucarii muzicale de acest tip: un microfon cu stativ la care micuțul tău să poată cânta și să vă poată încânta pe toți cei din familie la un mega concert acasă.

Acest microfon este o alegere potrivită în materie de jucarii muzicale, întrucât este bine proiectat și robust, așa încât îi va oferi copilului tău încrederea să își dezvolte posibilele abilități muzicale. Cu un astfel de microfon, cel mic nu se va plictisi niciodată. În plus, îi dezvoltă micuțului tău încrederea că poate face orice! Îl încurajează să cânte și să fie dezinvolt, iar muzica îi stimulează creativitatea și capacitatea de exprimare. Nu ai niciun motiv să nu incluzi această jucărie pe lista de jucarii muzicale din arsenalul copilului tău!

Pian de jucărie

Încurajează-l să învețe să cânte la diferite instrumente chiar din fragedă pruncie! Cum altfel decât cu ajutorul unor jucarii muzicale? Un pian de jucărie este alegerea potrivită pentru copilul tău, întrucât are configurația completă care îl va face să se simtă ca și cum ar fi în propria lui trupă! 

Are o mulțime de sunete muzicale, opțiuni și experiențe care pot fi create de micuțul tău pentru a se bucura. Melodiile sunt în limba engleză, iar acest lucru va stimula înțelegerea unei limbi străine încă de timpuriu. Pianul este o jucărie ce va stârni curiozitatea celui mic și va stimula învățarea notelor muzicale, ajutându-l la dezvoltarea vizuală și audio, cât și în dezvoltarea coordonării mână-ochi.

Tobe

Te-ai gândit să îți transformi juniorul într-un mic toboșar? Tobele sunt alegerea excelentă pentru copiii cu foarte multă energie! Dar motivul principal pentru care este una dintre acele jucarii muzicale care nu trebuie să lipsească din arsenalul micuțului tău este aceea că ajută la  dezvoltarea senzorială a copiilor.

Dispune de o tobă bas, un țambal, două tobe tambur, un microfon și un scaun, dar și două bețe pentru tobă! Vine cu zece melodii prestabilite în diferite stiluri, precum pop, rock și dance, iar micuțul tău poate nu numai să bată la tobe, dar poate să cânte și la microfon. Microfonul poate fi atașat sau detașat după bunul plac. Tobele fac parte din selecția de jucarii muzicale care îl pot învăța pe micuțul tău să recunoască formele, culorile și să țină ritmul muzicii în timp ce își dezvoltă simțurile și funcțiile motorii.  

Alegerea unor jucării muzicale în locul unor jucarii clasice poate reprezenta o decizie uimitoare pentru copiii tăi. Diferite de alte jucării, niște jucarii muzicale inspiră creativitate și creează oportunități pentru ca micuțul tăi să se exprime într-un mod unic și distractiv. În afară de învățarea cuvintelor unor melodiile preînregistrate, mulți copii vor începe să se gândească la modul în care muzica, sunetul și cuvintele funcționează împreună pentru a scrie propriile lor melodii.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele