Activitati pentru copii

#FIS Children Trophy 2019 #competitie ski copii #ski #copii #competitie

FIS Children Trophy 2019, competitia de schi dedicata copiilor

Dupa succesul inregistrat in februarie 2018, concursul de schi alpin pentru copii si tineret, FIS Children's Trophy, revine! Sute de schiori din zeci de tari se vor intrece la FIS CUP Open 2019 si FIS Children Trophy 2019, curse inscrise in calendarul oficial al Federatiei Internationale de Schi (FIS).

Probele la care se vor intrece atletii participanti la FIS sunt Slalom si Slalom Urias. La acest concurs se vor atribui premii in valoare de 20.000 euro.

Acordarea acestei curse de catre FIS este o confirmare a faptului ca Poiana Brasov poate gazdui competitii la un asemenea nivel.

Doar anul trecut au participat la concursul FIS Children Trophy in jur de 100 de schiori din zece tari, unele dintre ele cu mare traditie in schiul alpin: Austria, Argentina, Brazilia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Serbia, Turcia, Ungaria si Romania.

“Sunt convins ca aici, in Poiana Brasov, dupa aceasta competitie reusita, vor participa mult mai multe echipe din diverse tari in urmatorii ani”, declara in luna februarie, delegatul oficial FIS si secretarul general al Federatiei Sarbe de Schi, Milan Bozic. Aceleasi aprecieri au venit si din partea altor antrenori straini, cum este si capitanul echipei Austriei, Peter Meliessnig.

“Singurul impediment pentru concurenti ar fi ca Romania este foate departe si competitiile nu sunt legate inca intr-un circuit regional. Sunt oameni care nu vor veni din cauza distantei. Dar sper ca dupa acest program FIS, va pleca vorba si sunt sigur ca de la an la an va creste valoarea concursului”, crede unul dintre ambasadorii sportivi ai competitiei, multiplul campion national si international Ioan Valeriu Achiriloaie.

“FIS este un concurs foarte important pentru schiorii care fac performanta. La FIS iei puncte care-ti clarifica locul in clasamentul Mondial. Editia de anul trecut a FIS Children Trophy a fost de mare succes si a dovedit ca partiile din Poiana sunt la cele mai inalte standarde. Nu exista diferenta de calitate a partiilor sau in privinta organizarii fata de alte tari din Europa de Vest si cea din Poiana Brasov”, adauga Ioan Valeriu Achiriloaie.

FIS Children Trophy va continua sa fie organizat in Romania pana in anul 2022.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele