Activitati pentru copii

# inscriere copii fotbal #fotbal #copii

Iti inscrii copilul la fotbal? Avantaje si dezavantaje

Activitatea fizica este esentiala inca din copilarie, deoarece ajuta la o dezvoltare armonioasa a corpului si la conturarea unor obiceiuri foarte sanatoase. Orice parinte trebuie sa isi indrume, asadar, copilul spre un sport, insa decizia poate sa fie destul de dificila in conditiile in care exista o multime de sporturi extrem de sanatoase.

Fotbalul pare, insa, cel mai popular sport printre parinti. Motivele sunt numeroase: este cel mai urmarit sport din Europa, jucatorii profesionisti reusesc sa genereze venituri uriase iar riscurile sunt mult mai mici decat in cazul altor sporturi.

Este o decizie buna sa iti inscrii copilul la fotbal?

Conform celor de la raiders.ro, in ultimii ani a crescut foarte mult numarul de inscrieri la fotbal, iar cluburile de juniori au inceput sa fie din ce in ce mai performante.

Privind strict din punct de vedere al efectelor pe care le are acest sport asupra celor mici, decizia este una excelenta. Avantajele inscrierii intr-un club de fotbal copii sunt urmatoarele:

  • Este un sport de echipa, ceea ce il ajuta pe copil sa isi dezvolte capacitatea de relationare cu cei din jurul sau. Majoritatea copiilor care practica fotbalul ajung sa fie altruisti, sa gandeasca in ansamblu fiecare miscare pe care o fac si sa aiba o empatie foarte bine dezvoltata.
  • Ajuta la dezvoltarea completa a corpului. Prin fotbal se folosesc aproape toti muschii corpului, ceea ce faciliteaza dezvoltarea armonioasa.
  • Ajuta la dezvoltarea coordonarii si agilitatii. Acest sport implica miscari bruste pentru controlul cat mai bun al mangai. Driblingul dezvolta foarte mult coordonarea si agilitatea, deschizand o multime de alte oportunitati.
  • Dezvolta dorinta de a castiga competitii si il face pe cel mic sa incerce tot timpul sa se autodepaseasca.
  • Ofera disciplina si etica a muncii. De foarte multe ori, fotbalul este disciplina. Nu este un sport care se joaca doar pe teren, ci si in afara lui, prin cantonamente si strategii. Copiii care joaca fotbal ajung sa fie mult mai disciplinati si au un succes mai mare in viata, chiar daca intr-un final nu ajung sa practice sportul la nivel profesionist.

Fotbalul are si anumite parti mai putin bune

Ca in orice alt sport, in fotbal exista o serie de riscuri. Copiii care ajung sa practice acest sport la un nivel profesionist, inca de la varste fragede, risca sa isi piarda capacitatea de concentrare si sa fie distrasi de o multime de alte lucruri.

De asemenea, exista mereu riscuri la nivel fizic, accidentarile fiind o realitate pe care orice parinte si-o asuma.

Totusi, daca se alege un club bun de fotbal, in care antrenorii stiu sa coordoneze copiii in asa fel incat sa perceapa totul ca pe o joaca, cel putin pana la o anumita varsta si preparatorii fizici stiu cum sa ii pregateasca pentru a se feri de accidentari, lucrurile pot merge foarte bine. Pana la urma, fotbalul este unul dintre cele mai bine platite sporturi din lume, asadar, daca un copil ajunge profesionist, sunt sanse mari sa aiba o viata cat se poate de usoara.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele