Activitati pentru copii

# jocuri vacanta copii # jocuri distractive copii #jocuri copii #vacanta copii #jocuri #vacanta

Jocuri distractive pentru o vacanta de vis alaturi de copii

Urmeaza sa pleci in vacanta alaturi de copii? Atunci stii cat este de important este ca acestia sa aibe mereu o ocupatie pentru a nu se plictisi. Indiferent ca urmeaza sa mergi la plaja, la munte sau sa vizitati un oras, jocurile nu trebuie sa-ti lipseasca din bagaj.

Jocuri pentru plaja

Urmeaza sa-ti petreci vacanta la plaja? Atunci joaca in nisip va fi cea mai amuzanta activitate pentru cei mici. Desigur, aceasta va deveni si mai interesanta daca au la dispozitie forme speciale pentru nisip cu ajutorul carora sa construiasca turnuri sau orice altceva isi doresc. Formele Gowi - forme pentru nisip, in forma de spirale ii ajuta pe cei mici sa fie creativi la locul de joaca sau la plaja.

Iar pentru baietei, si de ce nu, pentru fetitele care adora masinutele si camioanele, Camionul Dolu pentru plaja nu trebuie sa-ti lipseasca din bagaj. Acest camion are o remorca incapatoare cu ajutorul careia cei mici pot transporta nisip pentru constructiile de pe plaja. In plus, remorca incapatoare poate fi folosita pentru a cara alte jucarii, atat in vacanta cat si acasa.

Jocuri de indemanare

Jocurile de indemanare sunt ideale pentru vacante. Acestea ii ajuta pe cei mici sa se distreze in timp ce isi dezvolta indemanarea si atentia. Poti alege jocul de aruncat la tinta “Inele” de la BigJigs, un simpatic joc cu inele colorate din sfoara care ii va dezvolta spiritul competitiv celui mic si il va ajuta sa isi dezvolte coordonarea mana-ochi si echilibrul, intr-un mod amuzant si relaxant. In plus, puteti crea adevarate competitii pe plaja sau in camera de hotel care se vor lasa cu mult ras si voie buna.

Un alt joc amuzant, de indemanare, care poate fi luat in vacanta este “Nu te supara frate” de la BigJigs. Este un joc clasic ce ii va atrage si amuza pe copilasi, iar pe tine te va readuce in lumea copilariei, cand, la randul tau te bucurai de acest joc alaturi de parinti. Regula este simpla: fiecare jucator trebuie sa isi mute cei patru pioni in jurul tablei de joc si sa ii duca in “casa” de aceeasi culoare ca cea a pionilor. Primul jucator care ajunge cu piesele in casa castiga. Ceilalti jucatori continua intrecerea pana ajung si ei cu piesele in “casa”.

Jocuri educative, dar distractive

Jocurile educative, dar care sunt in acelasi timp distractive, sunt ideale pentru a umple timpul copiilor in vacanta. Un astfel de joc este “Pantomime”. Acesta va aduce lumea gradinii zoologice in viata copiilor care vor invata multe lucruri utile despre animale. Jucatorii trebuie sa mimeze diferite animale iar echipa lor trebuie sa le ghiceasca. Acest joc este ideal pentru familiile cu doi sau mai multi copii. Acest joc versatil le va dezvolta capacitatea de exprimare prin gesturi si mimica, creativitatea, abilitatile artistice si sociale ale copiilor si stimuleaza spiritul de echipa.

Cararea pierduta, Hansel si Gretel de la D-Toys este un alt joc educativ pentru copii, care ajuta la dezvoltarea inteligentei, imaginatiei si gandirii logice. Este un joc de societate minunat pentru doi pana la patru jucatori care ii provoaca pe cei mici sa patrunda in lumea fascinanta a basmelor, dezvoltandu-le spiritul competitiv si abilitatile sociale.

Jocuri de strategie

Zilele lungi de vara petrecute la plaja sau in natura pot deveni plictisitoare pentru copii. in cazul copiilor de peste 8 ani, jocurile de strategie sunt ideale pentru a-i tine ocupati mai mult timp. Un joc ideal pentru vacante este Crozzit, care poate fi jucat in doi. Este un joc perfect pentru frati sau pentru a fi jucat alaturi de un singur parinte. Acest joc de strategie are reguli simple, insa necesita multa rabdare. Jucatorii trebuie sa se foloseasca de o buna planificare strategica pentru a incerca sa isi blocheze adversarul si sa castige jocul.

Un alt joc de strategie perfect pentru intreaga familie este Ticket to ride - New York de la Days of Wonder. Jocul te va purta pe aleile New York-ului anilor 1960. Fiecare jucator va trebui sa stabileasca strategii pentru a ajunge dintr-un capat al orasului in celalalt, avand la dispozitie doar 15 masinute de taxi. Jucatorii trebuie sa extraga si sa colectioneze carti, sa stabileasca rute si sa stranga cat mai multe tichete.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Sfatul expertului