Activitati pentru copii

#basmele copilariei # ateliere gratuite

Ofera-i copilului tau posibilitatea sa-si inregistreze o poveste radiofonica! Ateliere gratuite in acest weekend!

Sunny, celebrul dragon din Sun Plaza, ii invita pe copiii de peste 4 ani, pe 17 noiembrie, in intervalul 16.00-20.00, la etajul 1 al centrului comercial, la evenimentul de lansare a CD-ului copilariei. Acesta include „3 altfel de povesti romanesti” - „Neghinita”, „Praslea cel Voinic si merele de aur” si „Harap Alb”, basme cunoscute tuturor, dar transpuse intr-o interpretare inedita.


Produs sub egida Akka Show, CD-ul beneficiaza de o lansare atipica, construita pe conceptul de invatare prin schimbul de roluri si printr-o abordare colaborativa. Astfel, cele mai indragite povesti vor prinde viata in Sunny City sau “orasul condus de copii” care va recrea, in aceasta editie, atmosfera unui studio de radio adevarat.

Ghidati de amfitrionul evenimentului, actrita Alexandrina Halic, copiii vor invata ce inseamna inregistrarea unei povesti radiofonice si ce presupun rolurile de ascultator, povestitor si ilustrator. Pe durata a 30 de minute, serii de 10 copii vor participa la discutii cu actorii implicati in proiect si vor interpreta la microfon mici fragmente din povestile inregistrate. Set-up-ul este unul specific, imbinand recuzita de radio cu cea necesara crearii de scenarii si constructiei unei povesti vorbite.

Calatoria in lumea basmelor se continua cu un atelier de ilustratie si desen, in care cei mici vor imagina si colora coperte pentru CD-ul lui Sunny, sub indrumarea unui artist plastic. Astfel, vor avea posibilitatea de a se bucura de povestile primite, intr-un suport personalizat cu propria creatie.
Pe un format care stimuleaza imaginatia, cei mici au posibilitatea de a invata, asculta si crea iar, de data aceasta, pot intelege procesul intreg din spatele celui mai frumos act artistic al copilariei.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele