Activitati pentru copii

#tabara copii #tabara #copii #tabara de vara

Tabara de vara pentru copii: un ajutor pentru copii si parinti

Dependenta de tehnologie, deficientele de socializare si parinti excesiv de ocrotitori, toate marcheaza in mod negativ copiii. In acest context, taberele de vara pentru copii sunt un colac de salvare care le poate asigura celor mici, dar si celor mari, momente de relaxare, distractie si dezvoltare personala.

Copiii au nevoie de socializare

In taberele de vara, copiii se pot juca impreuna, vor avea aventuri in natura si se vor bucura din plin de aer curat si de soare. In timpul acestor activitati vor fi indrumati de personal calificat si special pregatit pentru a face fata tuturor situatiilor. Astfel au ocazia sa socializeze si sa invete sa se descurce in orice ocazie.

Tabere de vara pentru copii in 2021

Anul trecut, din cauza restrictiilor, taberele de vara pentru copii au avut o activitate foarte restransa. In 2021, insa, parintii devin interesati de aceste solutii in conditii de siguranta.

De aceea, se prevede ca taberele de vara pentru copii vor avea in 2021 o importanta cruciala pentru a satisface nevoia copiilor de a socializa si a avea activitati in natura. Iar avantajele sunt mult mai multe!

Faciliteaza interactiunea umana reala

Scoala online si internetul au salvat situatia in multe momente, dar nu au putut substitui necesitatea de conexiune si interactiune umana reala. Taberele de vara pentru copii sunt cadrul ideal pentru a crea si consolida prietenii de durata.

Asigura conectarea cu natura

Daca ultimul an l-am petrecut mai mult in interior, acum, adulti sau copii, ne dorim sa fim cat mai mult in mijlocul naturii. Organismul are nevoie de soare si aer curat pentru a functiona adecvat, iar carantina si izolarea ne-au ajutat sa simtim si mai intens acest lucru.

De aceea, taberele de vara pentru copii, care sunt orientate catre activitati si aventuri in aer liber, sunt ideale pentru conectarea cu natura.

Promoveaza independenta si increderea in sine

Confruntarea cu provocarile, necesitatea de a gasi solutii si a se descurca singuri in diverse situatii, toate ii vor face pe copii mai puternici si mai independenti! Poate parea mai usor si mai sigur sa stai in casa si sa te uiti la televizor, dar acest lucru nu va dezvolta curajul, increderea, dorinta de aventura si de actiune.

In taberele de vara, copiii au sansa de a experimenta, departe de parinti, situatii diverse carora va trebui sa le faca fata singuri. Astfel, ei vor deveni mai independenti si mai increzatori in propriile forte, iar aceste abilitati le vor fi de folos intreaga viata.

Promoveaza echilibrul si sanatatea mentala

Taberele de vara pentru copii, bogate in activitati fizice in natura, sunt cunoscute pentru beneficiile asupra sanatatii fizice, dar lucrurile nu se opresc aici. Perioadele intense de stres pot lasa amprente durabile in sanatatea mentala a copiilor, iar aventurile in natura redau echilibru.

Copiii sociabili si extrovertiti sunt primii care sufera din cauza lipsei interactiunii cu alti copii si devin mai repede anxiosi sau chiar depresivi. Copiii introvertiti, chiar daca aparent se bucura ca pot sta in casa, departe de presiunile vietii cotidiene, au nevoie de interactiunea sociala la fel de mult ca si primii.

De ce au succes taberele de vara pentru copii

Taberele de vara bine organizate cresc capacitatea de adaptare, creativitatea si promoveaza un stil de viata sanatos. Sunt cadrul ideal in care copiii pot trai momente de normalitate departe de tehnologie, scoala si grija exagerata a parintilor. Este locul in care ei vor gasi o comunitate mica in care toti membrii se sprijina reciproc, traiesc aventuri in natura, se bucura de soare si aer curat si au o viata normala.

Copiii au nevoie sa iasa din casa, iar taberele de vara au dovedit ca acest lucru se poate face in conditii de maxima siguranta!

Sursa foto: pxfuel.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau