Activitati pentru copii

#Transylvania College #mindfulness #tabara #leadership

Tehnici de leadership si mindfulness pentru elevii romani, de la jurnalistii americani

 

 

 

Alex si Andrew Walworth, doi jurnalisti americani cu o experienta de peste 25 ani in presa scrisa si televiziune ii vor invata pe elevii romani tehnici de leadership si mindfulness. Acesta este cel de-al treilea an in care Transylvania College, singura scoala din Romania acreditata pe curriculum romanesc si curriculum Cambridge, organizeaza la Cluj Tabara Americana de Mindfulness si Leadership.

 

La aceasta activitate iau parte aproximativ 60 de elevi cu varste cuprinse intre 12-16 ani.

 

Scopul principal al taberei este acela de a insufla copiilor dorinta de a se cunoaste pe sine si intre ei, de a-si identifica pasiunile in mod natural, invatand totodata sa comunice fara gadgeturile de ultima generatie si sa adere la un stil de viata sanatos si activ. Elevii iau parte zilnic la workshopuri creative, menite sa-i invete principiile cheie ale leadershipului, avand la baza cartea "The Seven Habits of Leadership", semnata de Stephen Covey.

 

"Activitatile de leadership au devenit deja o traditie in cadrul institutiei noastre, avand in vedere adoptarea programului Leader in Me, care le ofera elevilor posibilitatea de a se inarma cu abilitatile de care au nevoie in secolul 21, pornind de la o premisa puternica – ca fiecare copil are capacitati unice si poate ajunge un lider. Prin intermediul acestei tabere, insa, ne adresam nu doar elevilor nostri, ci si altor copii care vor sa-si insuseasca obiceiurile ce stau la baza viitorilor lideri", a declarat Ruxandra Mercea, Director Executiv Transylvania College.

 

Abilitatile de leadership sunt puse zilnic in practica intr-un mod creativ, prin drumetii, invatarea tehnicilor de supravietuire, improvizatii, sport, jocuri de tabara si activitati de exersare a discursului public. De asemenea, reprezentata scolii a completat ca elevii proveniti din Bucuresti, Cluj, Timisoara, dar si Germania, vor invata sa gateasca sanatos si isi vor imbogati cunostintele despre jazz sau hip-hop.

 

"Suntem onorati de aceasta invitatie si mandri ca avem sansa de a oferi din experienta noastra unor tineri pasionati, dorinici de a invata si de a se face remarcati in viitor. Din punctul nostru de vedere, leadership-ul este o abilitate ce se formeaza prin educatie si intamplari care ne scot din rutina zilnica, adica intocmai ceea ce Transylvania College promoveaza in cadrul acestei tabere", au explicat Alex si Andrew Walworth.

 

Conceptul acestei tabere a fost creat de catre Dr. Dan Baciu, fondatorul Transylvania College, care a adus alaturi de el instructori americani si profesori ai scolii, toti avand o vasta experienta in coordonarea programelor pentru tineri. Printre acestia se numara cuplul format din Alex si Andrew Walworth, care, impreuna cu cele trei fiice, vor aduce la Cluj spiritul taberelor americane.

 

La momentul actual, cei doi jurnalisti conduc impreuna compania Grace Creek Media, o multi-platforma de productie media care genereaza programe pentru Discovery si History Channel. De asemenea, inainte de a porni propriul business, cei doi au activat tot in industria de media, Alex avand o experienta de peste 25 ani in jurnalism politic in cadrul CNN, PBS (Public Broadcasting System) si Associated Press, dar si ca strateg in comunicarea pentru Biblioteca Prezidentiala a lui George W.Bush.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului