Activitati pentru copii

#trotuar senzorial #copii cu autism #trotuar #copii

Trotuar senzorial pentru copiii cu nevoi speciale! Un proiect unic in Romania

Trotuarul senzorial este destinat in special copiilor diagnosticati cu tulburari din spectrul autist, pentru a-i ajuta sa se integreze mai bine in mediul inconjurator. Proiectul inedit a fost elaborat de psihologul roman Adrian Geamanu, nominalizat la World Autism Festival.

 

"Trotuarul Senzorial" a fost realizat intr-un loc public din constanta, in fata sediului Centrului de Psihologie "Marea Neagra". Tema intregului concept este Children Wild Nature si este realizat din materiale rezistente la intemperii.

In constructia ineditului proiect, au contribuit si angajatii Primariei din Constanta, dar si copii si artisti in desene 3D. "Trotuarul Senzorial" foloseste materiale dintre cele mai diverse, precum nisip, piatra, lemn, culori si textile speciale, astfel incat acesta sa redea cat mai fidel atmosfera "salbatica" a naturii si sa-i conduca pe copii spre integrare senzoriala in mediul inconjurator.

"Dupa succesul pe care l-am avut cu proiectul Spatiul Senzorial, am decis sa extindem proiectul si catre exterior, in spatiul public. Trotuarul Senzorial creeaza o zona speciala in atmosfera constanteana, un loc cald in care lucrarile artistice sunt expuse sub cerul liber si pot fi admirate de orice curios. intregul concept cuprinde o imbinare din mai multe elemente, unite toate intr-o tema a naturii salbatice. Toate acestea sunt aduse intr-o poveste frumoasa: desene 3D, colace marinaresti, trunchiuri de copaci, parame groase, nisip, pietre sau bucati de lemn. Faptul ca trebuie sa te descalti, sa ramai in picioarele goale in mijlocul Constantei, pentru a putea sa simti sub talpi, texturile trotuarului senzorial, trezeste o stare aparte, de parca te teleportezi in mijlocul naturii. Este cunoscut faptul ca talpa piciorului reprezinta o harta senzoriala a intregului corp, iar toate organele noastre interne au corespondenta in talpa piciorului. Beneficiarii principali ai proiectului sunt copiii diagnosticati cu tulburari din spectrul autist, insa ii invitam pe toti constantenii si turistii sa vina oricand pentru a se bucura de natura in ... mijlocul orasului", a declarat psihologul Adrian Gemanaru, presedintele Centrului de Psihologie "Marea Neagra" si coordonatorul proiectului.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Reguli de calatorie cu animalul de companie

Expertul Acasa.ro, Elena Carstea, sociolog

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.