Activitati pentru copii

#actiuni Cercetasi # traseul Valea lui Stan #Cercetasii Centrului Local Alb Bucuresti # cercetasi

Unul dintre cele mai vizitate trasee turistice din Romania, refacut de Cercetasii Centrului Local Alb Bucuresti

Cercetasii Centrului Local Alb Bucuresti in colaborare cu specialisti din cadrul Salvamont Arges vor desfasura in perioada 16-18 noiembrie 2018 activitati de remarcare/vopsire a marcajelor degradate pe traseul „Valea lui Stan” in cadrul proiectului „eXploratoriX”.

„Valea lui Stan” este unul dintre cele mai frumoase trasee de chei din tara, fiind situat in muntii Fagaras si a fost introdusa in exploatare turistica pentru publicul larg de aproximativ 8 ani prin grija serviciului Salvamont Argeş, care a facut posibil ca valea plina de stanci sa poata fi parcursa de catre turişti obişnuiti. Canionul se intinde de-a lungul paraului si este amenajat cu scari metalice, pasarele metalice si cabluri de sprijin pe peretii stancosi, care ofera si o doza de adrenalina. Acest traseu poate fi folosit şi ca un exercitiu de initiere, pentru invatarea tehnicii in „via ferrata” avand cabluri montate pe stanci.

In urma activitatilor de explorare a traseelor montane din timpul Campului de Vara 2018, tinerii eXploratori ai Centrului Local ALB Bucuresti au constatat impreuna cu reprezentantul Salvamont Argeş si liderii participanti la activitate, existenta pe parcursul traseului a unor portiuni de cablu deteriorat precum si stergerea marcajelor aferente traseului turistic pe anumite portiuni.

Prin intermediul acestui proiect ne propunem remarcarea/refacerea traseului turistic „Valea lui Stan” precum si repararea/inlocuirea bucatilor de cablu de siguranta si prinderea acestora cu bride de cablu de otel.

Proiectul va duce la cresterea perioadei de exploatare in cele mai bune conditii de siguranta a traseului „Valea lui Stan” atat de catre turistii obisnuiti (copii si adulti) cat si de catre turistii experimentati.

De asemenea, prin efectuarea periodica a reviziilor acestor elemente de siguranta, se poate diminua impactul negativ asupra turismului montan datorat intretinerii defectuase a marcajelor cat si a elementelor de catarare care ar putea pune in situatii periculoase turistii ce viziteaza frecvent aceasta zona.

Proiectul „eXploratoriX” face parte din Programul „Implicat in Comunitate”, desfasurat de Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei si finantat prin programul de granturi „Impreuna cu Lidl pentru un viitor mai bun.”

Despre Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei

Organizatia Nationala „Cercetaşii Romaniei” (www.scout.ro) este cea mai veche miscare educationala de tineret din Romania, cu aproximativ 5000 de membri activi in peste 80 de comunitati locale. Cercetasia este un model educational, de formare continua, avand ca scop dezvoltarea de indivizi responsabili si implicati in comunitatile din care fac parte.

Despre Lidl

„Lidl este o companie care actioneaza sustenabil in toate domeniile de activitate. Aceasta este metoda companiei de a isi indeplini promisiunea cu privire la calitate si, in acelasi timp, de a asigura viitorul pentru Lidl si pentru societate. Compania se implica activ in solutionarea nevoilor din comunitatile din care face parte, in cadrul a 5 piloni principali: sortimentul de produse, mediul, societatea, angajatii si partenerii de afaceri.”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele