Nasterea

# mituri nastere # mituri cezariana #nastere #cezariana #sarcina

5 mituri despre nasterea prin cezariana pe care trebuie sa le stii

Tot mai multe femei aleg sa nasca prin cezariana, iar motivele care le determina sa isi aduca pe lume bebelusii astfel sunt diferite de la un caz la altul. Pentru o viitoare mamica ce urmeaza sa treaca pentru prima data prin experienta nasterii, iata care sunt cele mai raspandite mituri despre nasterea prin cezariana pe care trebuie sa le stie inainte de a decide cum o sa nasca.

Nasterea prin cezariana nu iti permite sa te bucuri de momentul „piele pe piele” cu bebelusul

Este adevarat ca imediat dupa operatia de cezariana, unei femei ii va fi mai greu sa se miste si va simti sensibilitate mai mare in unele zone ale corpului. Chiar si asa, o mamica dorinca sa isi tina puiul in brate imediat dupa nastere va gasi o pozitie confortabila si nu ii va fi imposibil sa il tina pe pielea sa cateva minute

Alaptarea este dificila dupa cezariana

Modul in care bebelusul va fi hranit este o decizie strict personala. Dar daca vrei sa iti alaptezi copilul, sa stii ca nu are importanta modul in care este nascut. Este posibil ca lactatia sa se instaleze putin mai greu, spre deosebire de nasterea naturala, trebuie doar sa ai putina rabdare. Durerile de dupa operatie s-ar putea sa te puna putin in dificultate, asa ca testeaza mai multe moduri de a tine bebelusul la san.

Operatia de cezariana este mai putin complicata decat nasterea naturala

Multe femei aleg nasterea prin cezariana tocmai din teama de neprevazut si a riscurilor care pot aparea in timpul unei nasteri naturale. Medicii considera insa ca nasterea naturala este cea pe care mamicile ar trebui sa o aleaga, atunci cand starea de sanatate le permite acest lucru. Indiferent de felul in care alegi sa nasti, este important sa stii ca in ambele cazuri exista riscuri, pericol de infectii sau aparitia unor complicatii. Chiar daca operatia de cezariana este una sigura, este pana la urma o interventie chirurgicala.

Recuperarea este asemanatoare atat la cezariana cat si la nasterea naturala

Vei fi rapid pe picioare dupa ce ai nascut, insa tine cont ca dupa operatia de cezariana vei avea nevoie de putina odihna si relaxare in plus. Dupa operatia de cezariana, mamica paraseste spitalul dupa 3-4 zile si primeste recomandare din partea medicului de a respecta perioada de recuperare pana la 4-6 saptamani, timp in care orice efort fizic nu este permis. O proaspata mamica nu are voie ca in perioada de recuperare sa faca sport, sa ridice greutati sau sa isi reia activitatea sexuala.

Exista un numar limita de operatii de cezariana

Nu exista un numar limita de operatii de cezariana pe care le poti face. O femeie poate trece prin mai multe operatii de cezariana sau poate face doar una singura, depinde de fiecare in parte si de felul in care decurge sarcina. Doar medicul care urmareste sarcina se poate pronunta asupra felului in care este mai indicat ca o mamica sa isi aduca pe lume bebelusul.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare