Nasterea

# sarcina 40 saptamani #semne travaliu #travaliu #nastere #sarcina

5 trucuri pentru a trece mai usor de travaliu

Odata cu apropierea de momentul nasterii se accentueaza si starile de anxietate legate de momentul travaliului, mai ales ca, mai mult ca sigur, au existat destul de multe cunostinte binevoitoare care te-au inspaimantat deja cu povestile lor despre durerile facerii. Iata insa 7 ponturi de la moase cu experienta si mamici care au povestit ce le-au ajutat sa treaca mai usor peste travaliu:

1. Trebuie sa ai langa tine un partener care sa te sprijine. Fie ca e vora de tatal copilului sau de o prietena, o doula sau un life coach, este esential sa te simti sprijinita in acele momente. Persoana aceasta va stii ce te face sa te simti mai bine, ce te motiveaza si te va ajuta sa treci peste durerea fizica. 

2. Nu astepta la nesfarsit epidurala. Dar nici nu te grabi cu ea. Cu cat o faci mai repede, cu atat recuperarea va fi mai dificila. Dar daca astepti prea mult, durerea va fi atat de mare incat nu te vei bucura cum trebuie de nastere. 

3. Gheata sau alte suplimente care te fac sa te simti bine. Se pare ca te pastreaza hidratata si te ajuta sa treci peste contractii. Muzica este la fel de terapeutica. Poti sa-ti iei cu tine iPadul si sa lasi muzica sa curga in surdina. 

4. Razi. Nu se spune degeaba ca este cel mai bun medicament. Incearca sa faci haz de necaz sau sa vezi lucrurile amuzante care se intampla in jurul tau. Aici te poate ajuta si personalul de la spital, daca este prietenos, dar mai ales persoana care te insoteste in sala de nasteri. 

5. Nu bea sau manca prea mult inainte de a ajunge la spital. Vei evita riscul de a avea un stomac suparat sau nevoia urgenta de a merge la baie si te vei concentra mai bine la ce ai de facut. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Sfatul expertului