Nasterea

#relaxare #nastere #sex #carucior #depresie postnatala #tati #sala de nastere #sfaturi tati

7 lucruri pe care taticii trebuie sa le afle inainte si imediat dupa nasterea bebelusului

Esti pe cale sa devii tata? Oricat de multe carti ai citit in domeniu, nimeni nu te poate pregati mai bine decat un alt parinte care a trecut deja prin aceasta experienta. Pe langa schimbatul scutecelor si spalatul biberoanelor, fii gata sa lasi deoparte, cel putin pentru o vreme, berea, somnul sau sexul. Iata care sunt cateva ponturi pe care trebuie sa le afli inainte si dupa nasterea bebelusului.

1 Fa cat mai mult sex inainte

Gandeste-te ca dupa nastere, cel putin o luna si jumatate, nu vei mai avea parte de distractie-n dormitor. Asa ca profita de perioada sarcinii, in care viitoarea mamica este inca dornica de intimitate.

2 Fii alaturi de ea in sala de nastere

Sa daruiesti viata este un lucru minunat, insa momentul in care mama copilului tau sta intinsa pe masa de travaliu si da nastere bebelusului vostru poate fi destul de coplesitor. Daca poti, incearca sa participi la acest proces, insa nu este obligatoriu sa privesti si momentul "magic". Fii prezent si priveste doar ce poti suporta vizual.

3 Multumeste-i pentru efort

In fond, mama duce tot greul. Nasterea este un moment foarte delicat pentru toate femeile, asa ca nu uita sa-i multumesti. Evita sa-i cumperi flori, le va primi oricum de la altcineva. Fa-o sa se simta speciala, daruindu-i un inel, bijuterii deosebite sau orice alt cadou pe care stii ca il va primi cu bucurie.

4 Ai grija la depresia postnatala

Imediat dupa ce a nascut, sotia ta va traversa stari emotionale inexplicabile. Ai grija de ea si ajut-o sa treaca cu bine peste aceasta perioada. Daca vezi ca starea aceasta persista, du-o la un specialist.

5 Cumpara tu caruciorul

Nu te lasa pacalit de nimeni si porneste in cautarea caruciorului care sa ti se potriveasca. In fond, tu esti cel care il va manevra cu un bebe inautru, nu fratii, parintii sau socrii.

6 Acordati-va timp unul altuia de relaxare

Din cand in cand, este bine sa o lasi si pe ea sa respire si sa fie singura. Ia-l pe pitic si iesiti la plimbare. Te relaxezi si tu si se odihneste si ea, atat cat sa isi recapete fortele pentru restul zilei.

7 Fa-o sa se simta speciala

La fel ca si starile emotionale ce apar dupa ce l-a adus pe lume, in mintea ei se poate naste ideea ca a luat prea mult in greutate. Chiar daca acest lucru este adevarat, fa-o sa se simta ca nu conteaza. Are destul timp sa scape de kilogramele in plus.

Sursa foto: theartsdesk.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nasterea