Nasterea

# acces nastere tati #tati nastere

Accesul tatilor va fi din nou permis in sala de nasteri

Dupa 15 luni de restrictii, accesul tatilor va fi din nou permis in salile de nastere, incepand cu 1 iunie. Pentru a putea participa la nastere, tatii trebuie sa indeplineasca insa anumite conditii. 

Pentru ca acest lucru să fie posibil, este nevoie de prezentarea unui act care să dovedească că este imunizat anti-Covid-19 sau că nu este infectat cu acest virus.

„În primul rând este o revenire la o normalitate, pentru că să știți că în toată această perioadă de COVID, gravidele din România au fost private de acest drept al lor. Dacă doreau cuplurile să participe împreună la naștere, lucrul acesta nu s-a putut, deși așa ceva nu s-a prevăzut în protocoalele OMS sau ale Confederației Internaționale a Moașelor și nimeni nu prevedea interdicția partenerului, soțului, alături de gravidă.

Au existat diferit motivații din partea maternităților de la noi. În ultimul timp, sunt câteva maternități prin România, unde practic se accepta testarea tatălui și internarea acestuia din momentul în care se interna și gravida, până în momentul în care era externată, dar asta în maternitățile private, nu în maternitățile de stat”, a Vania Limban, prima moașă independentă din România.

Sursa foto: totuldespremame.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului