Nasterea

#sarcina #nastere #mituri #travaliu #filme #adevaruri

Adevarul din spatele miturilor din filme legate de travaliu si nastere

De cele mai multe ori, nasterea si travaliul nu seamana nicidecum cu ceea ce se vede in filme. Declansarea evidenta a travaliului sau chinurile la care esti supusa in sala de nasteri, toate acestea sunt mai degraba scenarii cinematografice care nu se confunda intotdeauna cu viata reala.

Atunci cand cele noua luni de sarcina sunt pe cale sa se incheie, momentele in care te pregatesti sa aduci pe lume copilul sunt atat de diferie de la o femeie la cealalta, incat nici o nastere nu poate fi trasa la indigo, asa cum vezi in filme.

Abby Miller, mama a doi copii si colaboratoare pentru "Huffington Post", explica care este adevarul din spatele unor mituri arhicunoscute legate sa travaliu si nastere.


Iti dai seama imediat cand incepe travaliul

Factorii care determina daca este timpul sa mergi sau nu la spital difera foarte mult de la o sarcina la alta. Sincronizarea si intensitatea contractiilor trebuie sa fie potrivite, iar acest lucru are loc intre 37 si 40 de saptamani.

Miller e de parere ca si daca ai mai trecut printr-o sarcina, este foarte greu sa faci diferenta intre contractiile adevarate si cele Braxton-Hicks (neregulate si greu de prezis ca frecventa), de exemplu.


Travaliul este scurt si cu o sigura etapa

In realitate, travaliul este un proces cu mai multe etape. Contractiile cresc in intensitate si frecventa, insa tu poti sa nu fii dilatata indeajuns. Filmele si televizorul te fac sa crezi ca aceste lucruri se petrec rapid, cum ai contractii te duci la spital, intri in sala si nasti.

In realitate, exista mult scenarii care pot amana nasterea chiar si pana la 24 de ore sau mai mult dupa ce contractiile au inceput.


Apa se rupe mereu

Desi in filme vezi mereu imaginea gravidei careia i s-a rupt apa si da fuga la spital, in realitate, explica Abby Miller, doar in 10% din cazuri se intampla asta inainte ca gravidele sa ajunga la spital.


Travaliul este mereu dureros

Travaliul nu este o placere, dar multumita anesteziei epidurale, nu este un proces atat de dureros pe cat ai putea sa crezi, spune tanara mama. Mai degraba, travaliul este un chin din pricina muncii intense pe care gravida o depune cu impinsul bebelusului si pe care Miller a asemanat-o cu participarea la un maraton.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele