Nasterea

#nastere #sarcina #bebelus #recuperare nastere

Cum sa iti faci timp pentru tine dupa nasterea bebelusului

Un copil iti lasa foarte putin timp la dispozitie pentru nevoile personale deoarece in mare parte bebelusul are nevoie de protectia si ingrijirea oferita de tine in cea mai mare parte a timpului, mai ales in primele luni de viata cand este total neajutorat.

Totusi, pentr a nu renunta in totalitate la tabieturile tale sau la micile placeri care iti fac viata mai frumoasa, ar fi bine sa incerci sa iti rezervi putin timp doar pentru tine. Acest lucru te va ajuta sa nu intri in depresie si sa nu te simti coplesita de responsabilitati si griji.

Desigur, te asteptia probabil inainte de nastere la dedicarea timpului in intregime bebelusului si considerai ca nu va fi chiar atat de dificil, insa atunci cand te confrunti cu situatia reala iti dai seama ca este mai greu decat ti-ai inchipuit.

Desi este greu, nu este totusi imposibil sa ai zilnic 15 - 30 de minute pe care sa le aloci micilor tale placeri. In acest timp iti poti face unghiile, iti poti aplica o masca, poti citi o revista sau cateva pagini dintr-o carte, te poti uita la un serial, poti vorbi cu prietenele la telefon sau pe internet etc. O astfel de pauza iti va incarca bateriile si te va ajuta sa faci fata cu brio incercarilor la care te va supune bebelusul. Iata cateva sfaturi in acest sens:
 

Organizeaza-te foarte bine


Trece pe o foaie de hartie toate lucrurile pe care le ai de facut in ziua respectiva si vezi daca sunt lucruri pe care le poti amana pentru o alta zi. De exemplu, daca ai de spalat (si cu siguranta ai), incearca sa speli rapid doar lucrurile necesare si sa lasi restul pentru a doua zi.

In plus, organizarea trecuta pe hartie te va ajuta sa ai o vedere de ansamblu mai buna asupra lucrurilor pe care le ai de facut si, astfel, sa le faci mai bine si mai repede.

In acest fel, scutesti cel putin jumatate de ora din indatoririle pe care le ai intr-o zi, timp pe care ti-l poti acorda tie.
 

Programeaza-te lunar la masaj


Masajul inseamna un rasfat meritat si cateva momente de relaxare care te vor ajuta sa te simti extraordinar. Partea buna este ca sunt foarte maseuze care sunt dispuse sa vina la domiciuliul clientului si sa iti ofere serviciul in intimitatea casei tale, fara sa fie nevoie de pleci de langa bebelus.

Chiar si jumatate de ora de masaj (timp in care bebelusul doarme) este mai eficient decat orice alt tratament pe care ti-l poti imagina.
 

Cere ajutor


Mama, soacra, sora sau cumnata sunt probabil femeile in care ai cea mai multa incredere cand vine vorba de incredintarea beblusului - ia-le prin rotatie si roaga-le ca din cand in cand sa te ajute cu bebelusul. O ora sau doua pe zi vor trece extrem de repede pentru matusile sau bunicutele indragostite de cel mai nou membru al familiei, asa ca nu iti face griji ca le vei deranja.
 

Nu te simti vinovata


Unele mamici au tendinta sa creada ca sunt egoiste pentru ca nu sunt capabile sa acorde 100% din timpul lor bebelusului, insa acest lucru este departe de adevar. O mamica fericita va avea mai multa de bebelusul ei si il va creste cu mai multa dragoste decat o mamica foarte stresata, cu nervii intinsi la maxim. De aici rezulta ca rasfatul tau este benefic si pentru o buna dezvoltare a bebelusului, asa ca evita sa te confrunti cu sentimentul de vinovatie pentru ca nu ai niciun motiv sa o faci.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului