Nasterea

#bagaj maternitate #maternitate #gravide #nastere

Cum sa iti pregatesti bagajul pentru maternitate: 5 sfaturi utile pentru viitoarele mamici

Cu siguranta astepti cu nerabdare momentul in care iti vei tine in brate bebelusul, dar pana atunci trebuie sa pui la punct toate detaliile necesare. Iar unul dintre cele mai importante lucruri pe care le ai de facut este sa pregatesti bagajul de maternitate.

Pentru a fi sigura ca vei lua cu tine tot ce iti trebuie si ca nu ajungi sa pui prea multe scutece sau sa uiti acasa alte articole necesare, am pregatit mai jos cateva sfaturi utile pentru tine.

Pregateste-te din timp

Nu e nevoie sa pregatesti bagajul de maternitate inca de la jumatatea sarcinii, dar nici in ultima clipa. In general, e recomandat sa faci bagajul din luna a saptea, in jurul saptamanii 35 de sarcina. Odata ce totul e gata, ar trebui sa lasi bagajul la indemana, in apropiere de usa de la intrare, astfel incat sa ai siguranta ca nu il vei uita.

Tine cont de faptul ca vei sta internata in spital doar cateva zile si ca nu e nevoie sa impachetezi prea multe lucruri. Eventual, daca ai dubii in privinta unor articole de pe lista, poti suna la spital pentru a vedea daca iti pun la dispozitie anumite articole necesare.

Articolele necesare pentru bebelus

In mod evident, bagajul trebuie sa contina articole bebe. Vorbim aici atat despre obiecte de igiena, cat si despre hainute. Ar trebui sa ai la tine scutece si servetele umede, crema pentru eritem fesier, prosoape, body-uri, pantaloni si caciulita. Hainele pentru bebelus ar trebui spalate inainte sa le pui in bagaj.

Nu uita ca, in aceeasi perioada in care pregatesti bagajul pentru maternitate, ar trebui sa instalezi si scaunul auto pentru bebelus. In acest fel vei fi pregatita din timp pentru momentul in care vei fi externata din spital.

Articole necesare pentru mama

Daca nasti pe cale naturala vei sta in spital, in medie, doar una sau doua zile, iar daca nasti prin cezariana, poti ramane internata pana la patru zile. Asadar, ar trebui sa iei in calcul aceasta perioada atunci cand stabilesti ce si cate articole vrei sa pui in bagaj. De asemenea, poti suna la spital pentru a vedea ce articole iti pun la dispozitie ca sa nu incarci bagajul cu prea multe haine sau produse de ingrijire.

Ca idee, vei avea nevoie de haine lejere, lenjerie intima, produse de ingrijire personala, precum gel de dus, prosoape, creme de corp si cateva pachete cu absorbante. De asemenea, nu uita sa impachetezi cateva sutiene pentru alaptare si o crema cu lanolina pentru ingrijirea mameloanelor.

Acte de pus in bagaj

Este absolut necesar sa ai la tine actele de identitate, atat buletinul tau, cat si pe cel al partenerului. De asemenea, nu ar trebui sa iti lipseasca adeverinta de salariat, dosarul cu investigatiile medicale pe care le-ai facut in perioada sarcinii si cardul de sanatate.

Totodata, tine cont ca pentru declararea copilului trebuie sa ai buletinul ambilor parinti si certificatele lor de nastere, precum si certificatul de casatorie.

Articole optionale

Desi nu sunt absolut necesare, ar fi bine sa ai la tine si cateva articole de divertisment sau care sa te ajute sa te relaxezi pe perioada in care vei sta in spital. Poti citi o carte, urmari un film pe tableta sau poti rasfoi o revista.

Ai putea sa mai pui in bagaj si cateva uleiuri aromate, precum cel de lavanda, care te pot ajuta sa odihnesti. In plus, poti aduce perna de acasa pe care o folosesti ca sa dormi, dar si cateva gustari care iti vor prinde bine cand ai pofta de ceva dulce.

Acestea sunt cateva dintre articolele de care vei avea nevoie atunci cand nasti. Daca te pregatesti din timp, vei putea sa pui cat mai bine la punct bagajul de maternitate si vei stii ca ai la tine toate articolele necesare pentru bebe si pentru tine.

Sursa foto: Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare