Nasterea

#sarcina #yoga #nastere

Pregateste-te pentru o nastere usoara cu Yoga

Daca faci cursuri de yoga in perioada prenatala, cu siguranta vei avea o nastere mai usoara si un travaliu mai scurt. Cel putin asa sustin toate mamicile care au apelat la yoga chiar si cu numai cateva saptamani inainte de nastere.



Multe dintre tehnicile de relaxare, respiratie si meditatie invatate la cursurile de yoga, poti fi aplicate cu usurinta in momentul nasterii, astfel incat totul sa se desfasoare asa cum iti doresti.

Totusi, inainte de a te inscrie la un curs de yoga, trebuie sa tii cont de anumite lucruri:


Sfatuieste-te cu medicul tau


Inainte de a-ti face abonament la un curs de yoga, ar fi bine sa ceri parerea medicului tau. Din pacate, exista posibilitatea sa ai o sarcina cu probleme, care sa nu iti permita niciun fel de efort fizic, sau poate doar plimbari usoare si scurte.

Altfel, daca medicul iti da unda verde, te poti inscrie si participa cat mai repede la cursurile de yoga.


Cauta un curs in apropierea casei tale


Pentru ca esti gravida, iar plimbarile lungi, prin soare, in aglomeratie nu sunt tocmai un ideal, ar fi bine sa cauti o sala in care se fac cursuri de yoga, cat mai aproape de zona in care locuiesti tu.

Chiar daca vei merge cu masina personala, tot va fi obositor. In plus, cand iesi de la yoga este bine sa mergi putin pe jos, nu sa ramai blocata in trafic si sa te incarci cu emotii negative.


Incepe cursurile inca din primul trimestru de sarcina


Daca nu ai mai facut yoga niciodata si te afli in al doilea sau in al treilea trimestru de sarcina, ar fi bine sa renunti la idee. Cel mai bine este sa incepi cursurile de yoga in primul trimestru de sarcina, cand inca ai flexibilitatea si mobilitatea necesare. Altfel, vei renunta inca dupa prima sedinta deoarece nu vei avea posiblitatea sa pui in aplicare nici cele mai simple si nesolicitante exercitii.

Mai rau decat atat, desi exercitiile de yoga sunt simple, pentru o femeie gravida, lipsita de experienta in domeniu, dar si de o activitate fizica rlativ frecventa, poate fi o tragedie. Mai exact, daca incepi cursurile prea tarziu fara sa ai pregatire si te fortezi sa le faci, poti avea parte de un avort spontan.


Discuta cu instructorul


In cazul in care nu te inscrii la un curs special destinat gravidelor, discuta inca de la inceput cu instructorul si explica-i ca esti gravida (in cazul in care burtica nu este evidenta). Acesta va decide, cel mai probabil, sa te bage la o clasa speciala de incepatori. Aminteste-ti ca tu nu cauti sa te perfectionezi in yoga, ci doar sa faci putin efort fizic, sa inveti tehnicile corespunzatoare de respiratie si sa ai o nastere cat mai usoara si placuta.


Renunta daca ai dureri sau disconfort


In cazul in care ai probleme inca de la primul curs, desi exercitiile nu sunt deloc dificile, este cazul sa te opresti, cel putin pentru o saptamana. Daca dupa o saptamana, te intorci si lucrurile sunt ok, oti continua, dar daca te "lovesti" de aceleasi senzatii neplacute, cea mai buna si sigura varianta este sa renunti definitiv la curs si sa optezi pentru altceva.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele