Povesti

#batran hain #fecioara maria #poveste de craciun #poveste

Povestea batranului hain care a alungat-o pe Fecioara Maria

 

Una dintre legendele lui Mos Craciun spune ca acesta era un cioban tare rau si artagos, la poarta caruia a batut Maica Domnului cautand un adapost unde sa il nasca pe Isus.

Ciobanul cel rau la suflet nu a primit-o in casa pe Fecioara, dar a lasat-o sa poposeasca in gradul vitelor. Femeia ciobanului a ajutat-o pe Fecioara Maria sa nasca, fara sa stie sotul ei, si tare s-a bucurat la vederea pruncului sfant. Auzind insa ca femeia i-a iesit din cuvant, ciobanul a pedepsit-o pe nevasta taindu-i mainile. Cand ciobanul se convinge ca in grajdul lui s-a nascut cel mai sfant dintre copii, mult s-a mai cait si si-a cerut iertaciune. Printr-o minune, Fecioara Maria ia pus nevestei ciobanului mainile la loc, fapt ce i-a aratat acestuia ca in grajdul lui chiar a ajuns familia sfanta. Se spune ca el a devenit primul crestin care s-a inchinat micului Isus, inaintea pastorilor si a magilor. Ba mai mult, legenda spune ca s-a cait atat de amarnic incat a doua zi a impartit toata averea lui sarmanilor si mai ales copiilor mici. De aici ar veni obiceiul darurilor aduse de Mos Craciun.

Sursa: Povestisasesti.com

Sursa imagini: Pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele