Sanatatea copilului

#afectare coloana #coloana #ghiozdan

Atentionarea medicilor! Greutatea ghiozdanului afecteaza coloana copilului

Ghiozdanele copiilor devin tot mai grele de la un an la altul. Pe masura ce cresc, copiii au nevoie de tot mai multe manuale si caiete, care duc la ingreunarea ghiozdanelor.

 

Greutatea ghiozdanelor duc la un numar tot mai mare de copii care au probleme la nivelul coloanei vertebrale, ceea ce ii sperie pe medici, mai ales ca aceste probleme apar la varste din ce in ce mai mici.

Cele mai frecvente probleme de coloana care apar la copiii sunt scoliozele (deformarea coloanei in forma de “S”). Acestea apar intre 7 si 15 ani si sunt cauzate de greutatile carate de cei mici, adica de ghiozdane.

„Coloana este impartita in colona cervicala, toracala, lombara, sacrala si coccigiana, iar cele mai frecvente deformari apar la nivelul coloanei toraco-lombare. Din cauza greutatii crescute a ghiozdanului, a modului in care copiii poarta ghiozdanul sau chiar a ghiozdanului in sine, apar zone de suprasolicitare ce imping coloana vertebrala in directii gresite, care duc, in timp, la deformarea ei. Umerii, soldurile si genunchii sunt articulatiile suprasolicitate atunci cand scolarul cara ghiozdanul gresit. Acel ghiozdan care depaseste greutatea permisa pentru varsta si kilogramele pe care le are, afecteaza cresterea corecta a copilului.”, Dr. Tarek Nazer, medic Ortopedie si Traumatologie, potrivit ciao.ro.

Potrivit specialistului, greutatea ghiozdanul nu ar trebui sa depaseasca 8-10% din greutatea copilui si trebuie purtat corect pe ambii umeri, nu doar pe o parte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului