Sanatatea copilului

#moderna #vaccinare #copii #vaccin

Cand incepe vaccinarea copiilor cu varsta peste 12 ani cu Moderna. Anuntul facut de Valeriu Gheorghita

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare in Romania, a anuntat ca va incepe imunizarea impotriva coronavirusului pentru copiii cu varsta peste 12 ani. Serul care va fi folosit pentru aceasta categorie de varsta va fi cel de la compania Moderna.

„Din data de 2 august, in Romania se va putea vaccina cu vaccinul de la compania Moderna pentru grupa de varsta 12-17 ani. In aceste zile, se optimizeaza platforma nationala de programare, care sa permita incepand cu 1 august programarea celor care doresc”, a spus Valeriu Gheorghita.

Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a aprobat vaccinarea copiilor peste 12 ani inca de pe 23 iulie. Vaccinul anti-COVID al Moderna pentru copii devine astfel al doilea ser autorizat pentru adolescentii din cele 27 de tari ale Uniunii Europene, dupa cel realizat de Pfizer/BioNTech.

„Comitetul Medicamentelor pentru uz uman (CHMP) si EMA a recomandat acordarea unei extensii de indicatie vaccinului Covid-19 Spikevax (fostul vaccin Covid-19 Moderna) pentru a include folosirea sa la copiii cu varste de 12-17 ani”, a declarat autoritatea de reglementare europeana intr-un comunicat, conform Le Figaro.

Potrivit sursei citate, adolescentii vaccinati au dezvoltat in general forme mai putin grave de COVID-19 decat persoanele mai in varsta, dar nu sunt imuni la infecti si pot transmite virusul in randul populatiei. Expertii considera ca imunizarea adolescentilor este necesara pentru a opri epidemia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului