Sanatatea copilului

#sanatate copii #cresterea copilului # boli copii

Ce probleme de sanatate au copiii care se nasc iarna

Luna in care se naste copilul tau poate avea o influenta importanta asupra sanatatii sale, arata studii recente. Printre acestea se numara astmul si alte probleme pulmonare. 

Daca bebelusul tau se naste in lunile de iarna, mai ales intre noiembrie si ianuarie, este posibil ca, atunci cand va fi adult sa sufere de probleme de sanatate a plamanilor, arata studiul citat de publicatia britanica The Daily Mail. Alti factori care contribuie la agravarea bolilor pulmonare sunt varsta mamei si faptul ca mama este fumatoare. 

De asemenea, copiii nascuti prin cezariana ar putea avea probleme pulmonare. Totodata, copiii nascuti in lunile de iarna ar putea avea un nivel mai scazut de vitamina D, ceea ce favorizeaza aparitia problemelor respiratorii. 

Pe de alta parte. studiul a mai aratat ca existenta unui animal de companie in casa face ca micutii sa dezvolte plamani mai puternici. Acelasi lucru este valabil si in cazul in care in familie sunt mai multi copii, mai mari ca varsta decat bebelusul. 

Concluziile au fost facute publice de dr Cecilia Svanes, de la Centrul de Sanatate Publica al Universitatii Bergen din Norvegia. 

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului