Sanatatea copilului

#reflexoterapie #bebelusi #masaj

Masaj bebelusi. Reflexoterapia calmeaza si alina disconfortului copilului

Multe mame stiu ca atunci cand copilul nu se simte bine sau este tafnos, un masaj usor il poate ajuta sa se linisteasca. Copiii sunt mai receptivi la atingeri placute si reflexoterapie.

Stimularea usoara a punctelor reflexogene din talpi poate face minuni cand vine vorba de sanatatea copilului.

Masajul talpilor, un obicei zilnic foarte sanatos

Aveti grija sa urmati sfaturile medicului pediatru si veti afla ca masajul talpilor poate fi o minunata imbunatatire a rutinei zilnice a copilului. Iata cand poate fi reflexoterapia o solutie rapida si eficienta:

1. Ii ies primii dintisori

Durerea si disconfortul care insotesc eruptiile dentare pot fi alinate prin masarea usoara a buricelor degetelelor de la picioare. Puncte reflexogene care corespund cu maxilarul, mandibula si dintii se afla imediat sub incheietura degetelor. Aplicarea de presiune pe degetelele micutului este un remediu natural pentru durerea care vine cu primii dintisori.

2. Ii curge nasul

Masarea degetelor copilului poate ajuta cand celui mic ii curge nasul. Punctul principal care corespunde sinusurilor este localizat pe varful pernutei degetului mare. Prin masarea usoara a acestui loc, va puteti alina copilul atunci cand sufera de simptome de raceala sau durere a sinusurilor.

3. Il doare pieptul

Daca copilul dumneavoastra se chinuie cu o congestie a pieptului, incercati sa masati punctul aflat sub cel de al treilea deget al piciorusului. Puteti aplica presiune cu pernuta degetului mare si sa masati cu miscari de sus in jos.

4. Il doare burtica

Masarea partii din mijloc a talpii micutului poate alina spasmele si disconfortul de la nivelul abdomenului. Un masaj usor a zonei centrale a piciorusului este o modalitate naturala de a usura durerea de stomac.

5. Indigestia

Si in cazul indigestiei, masarea talpilor poate face minuni. Gasiti punctul reflexogen aflat la 4 degete distanta de degetul mare. Prin masarea acestui punct se alina indigestia, durerile de stomac si greata.

6. Gaze intestinale

Daca micutul este un pic balonat, reflexoterapia poate fi de mare ajutor. Prin stimularea punctului aflat intre degetul mare si cel de al doilea poate usura starile de greata, voma si balonare.

7. Constipatia

Pana si studiile stiintifice au aratat ca reflexoterapia poate combate constipatia. Masati usor calcaiul copilului daca are probleme cu burtica. Aceasta parte a piciorului este legata de stomac si poate alina in mod natural problemele asociate cu constipatia.

FOTO: piqsels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului