Sanatatea copilului

#vaccin covid #covid #vaccinare copii #oms #vaccin

OMS: vaccinarea copiilor “nu este o prioritate”! Anuntul care a socat o lume intreaga

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a facut un anunt care a socat o lume intrega. Reprezentantii OMS sustin ca vaccinarea copiilor “nu este o prioritate”.

 

In mai multe tari din lume campania de vaccinare a ajuns intr-o noua etapa. Imunizarea minorilor cu varsta cuprinsa intre 12 si 15 ani.

Cu toate acestea, OMS sustine ca imunizarea minorilor nu trebuie sa constituie o prioritate, deoarece e la deputul pandemiei doar 13% dintre persoanele infectate au fost copii, iar o mare parte dintre ei au facut forme usoare sau asimptomatice ale bolii.   

„Cei mici se pot intoarce in siguranta la scoala daca ceea ce facem este sa imunizam pe cei care sunt in jurul lor si care sunt expusi riscului”, a spus dr. Kate O’Brien, reprezentant OMS, despre vaccinarea copiilor.

Campania de vaccinare in Romania

In romania au fost vaccinati 5.100 de copii cu varsta cuprinsa intre 12 si 15 ani. Medicul Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare si tata a doi copii, a marturisit ca nu isi poate explica decizia parintilor care refuza sa isi vaccineze copiii, putand sa previna, astfel, aparitia unor boli infectioase.

„Este foarte greu sa vorbesti despre copii in termeni simpli, pentru ca ei reprezinta viitorul nostru si ei, la randul lor, asteapta de la noi lucruri marete, ei se uita la noi ca la Dumnezeu si tocmai de aceea responsabilitatea noastra pentru deciziile noastre, ca adulti, este foarte mare. Tocmai de aceea imi este greu sa-mi explic cum putem sa nu prevenim anumite boli infectioase care sunt prevenibile prin vaccinare, sa avem inca decese din cauza rujeolei si va dau exemplul ultimilor ani: in cadrul epidemiei de rujeola au fost peste 20 de mii de copii care au fost infectati, peste 64 de decese, toate aparute la copiii nevaccinati.

Este inadmisibil ca in anul 2021 sa avem acces la servicii medicale si sa nu putem sa le accesam. Tocmai de aceea cred ca datoria noastra de acum inainte este una extrem de importanta, pe de alta parte, prin a furniza toate informatiile de care parintii, apartinatorii au nevoie sa inteleaga beneficiile unui sistem de preventie, beneficiile si importanta vaccinarii in general”, a declarat Valeriu Gheorghita, citat de impact.ro. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului