Sanatatea copilului

#copii nascuti prin cezariana #sistem imunitar #cezariana #boli #copii

STUDIU: Copiii nascuti prin cezariana duc lipsa de...

Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Alberta din Canada scoate la iveala un rezultat socant. Acestia sustin ca bebelusii nascuti prin cezariana prezinta un risc sporit de a suferi de un numar de afectiuni, printre care astm si diabetul de tip 1, pe masura ce inainteaza in varsta.

Acestia au studiat bacteriile aflate in tractul intestinal al bebelusilor nascuti prin cezariana si au facut comparatie cu cele aflate in tractul intestinal al bebelusilor nascuti natural. Cercetatorii sunt de parere ca aceste diferente pot avea consecinte asupra sanatatii copiilor.

Intestinul persoanelor adulte este populat de miliarde de bacterii "prietenoase" care ajuta in procesul de digestie si care ne protejeaza de patogeni, insa nou-nascutii nu au acesti microbi. in mod normal, prima expunere a copilului la bacterii are loc atunci cand acesta traverseaza canalul vaginal al mamei sale. Bebelusul este acoperit cu bacterii, iar o parte din acestea sunt inghitite. De asemenea, bebelusul obtine alte bacterii de la mama sa in urma alaptarii. Astfel, intestinul copilului incepe sa fie populat cu bacterii benefice care joaca un rol crucial in dezvoltarea sistemului imunitar, potrivit realitatea.net.

Astfel, un copil nascut prin cezariana, nu are parte de aceste bacterii. Mai mult, femeile care nasc prin cezariana tind sa amane alaptarea din cauza medicamentelor prescrise de medici pentru prevenirea infectiilor.

Pentru realizarea studiului, cercetatorii au examinat mostrele de scaun de la 24 de bebelusi sanatosi in varsta de 4 luni.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului