Sanatatea copilului

#transmitere coronavirus copii # coronavirus copii # transmitere coronavirus #copii #studiu

STUDIU! Copiii sub 5 ani au o cantitate de virus de pana la 100 de ori mai mare decat adultii

Copiii sunt cei care sunt considerati purtatorii unei cantitati mari de coronavirus. Contrar a ceea ce se credea pana acum, copiii pot fi purtatori ai unei incarcaturi mari de coronavirus. Chiar daca acestia nu au simptome sau fac forme usoare ale bolii pot transmite cu usurinta coronavirusul persoanelor din jur.

 

Potrivit noilor dovezi, copiii contribuie masiv la transmiterea noului coronavirus. Cercetatirii au gasit la copiii cu varste sub 5 ani o cantitate de virus de 10 pana la 100 de ori mai mare decat la adulti in caile respiratorii superioare. Acest lucru inseamna ca ei sunt un factor principal de transmitere in cadrul comunitatilor lor, potrivit cercetarii publicate in revista de pediatrie JAMA Pediatrics din Statele Unite ala Americii.

„Am observat ca ca unii dintre copiii testati pozitiv aveau o incarcatura virala mai mare in nas, in comparatie cu copiii mai mari sau adultii”, a spus dr. Taylor Heald-Sargent, medic pediatru si conducatorul cercetarii, pentru CNN.

Pentru efectuarea studiului au fost analizate 145 de probe colectate de la pacientii din Chicago cu simptome moderate, la o saptamana de la aparitia acestora. 46 dintre acestea erau de la copii sub 5 ani, 51 de la copii cu varsta intre 5 si 17 ani si 48 erau adulti intre 18 si 65 de ani.

Insa cercetatorii sustin ca este nevoie in continuare de alte studii care sa arate nivelul de contagiozitate in cazul copiilor, mai ales ca la nivel de pediatrie au fost efectuate foarte putine studii, comparativ cu cele efectuate in randul adultilor.

Sursa: https://www.digi24.ro/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului