Sanatatea copilului

# vaccin impotriva covid-19 #covid-19 #copii #vaccin

STUDIU! Vaccinul anti-Covid previne aparitia sindromului inflamator multisistemic in cazul copiilor

Potrivit unui studiu, vaccinul impotriva Covid-19 in cazul copiilor cu varsta cuprinsa intre 12 si 18 ani, previne apaitia sindromului inflamator multisistemic (PIMS) cu pana la 91%.

 

Studiul a fost efectuat in perioada 1 iulie – 9 decembrie 2021 in SUA. Au fost analizate datele de la 24 de spitale pediatrice din 20 de state americane. Potrivit Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV), care citeaza rezultatele unui studiu efectuat de CDC, eficienta vaccinului Comirnaty (serul produs de Pfizer-BioNTech) eficienta vaccinului in prevenirea PIMS este de 91%. 

Acelasi studiu arata ca toti pacientii minori care au necesitat internare in sectiile de terapie intensiva au fost nevaccinati.

Studiul este efectuat doar pe populatia de 12-18 ani, deoarece vaccinul pentru copiii intre 5 si 11 ani a fost aprobat pe 2 noiembrie. 

Studiul subliniaza importanta vaccinarii tuturor copiilor eligibili.

Sindromul inflamator multisistemic (PIMS) apare, in general, la un interval de 2-6 saptamani de la infectia cu Covid, indiferent ca a fost o forma asimptomatica, usoara sau grava. PIMS este o patologie postinfectioasa hiperinflamatorie severa care poate afecta multiple organe si sisteme, inclusiv inima, plamani, creier, piele, ochi si sistemul gastrointestinal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului