Sanatatea copilului

#vaccin covid copii #coronavirus #vaccinare copii #copii #vaccin

Vaccinul impotriva coronavirusului nu va fi administrat si copiilor! Doar adultii pot beneficia de acesta! Afla motivul

Vaccinul impotriva coronavirusului este asteptat de o lume intreaga. In Romania se asteapta ca prima transa de vaccinare sa inceapa in ianuarie. Persoanele care nu se incadreaza in categoriile de rosc vor avea acces la vaccin abia in iunie 2020, potrivit estimarilor.

 

Aceste date se pot schimba in functie de data la care Agentia Europeana a Medicamentului aproba vaccinurile aflate in momentul de fata in studii clinice. 

Cu toate acestea, vaccinul impotriva coronavirusului poate fi administrat doar adultilor. In cazul copiilor acesta nu poate fi administrat deoarece nu sunt realizate studii pe pacienti pediatrici.

Vaccinul anti COVID-19 nu va fi administrat copiiilor, pentru ca momentan nu exista studii pe subiecti copiii, din care sa reiasa clar ce efecte ar putea avea o astfel de inoculare. 

„Momentan nu exista studii in legatura cu copiii. Studiile preclinice si clinice pe subiecti pediatrici sunt greu de realizat pentru ca e nevoie de consimtamant mult mai complicat.

Copiii nu pot decide asupra propriei persoane si e nevoie de acordul ambilor parinti, de multe ori greu de obtinut.

Stim ca in fata infectiei cu Sars-Cov 2 copiii nu dezvolta forme severe. Deocamdata, la gradul acesta de cunoastere, copiii nu vor fi vaccinati impotriva coronavirusului”, a mentionat dr. Radu Tincu, medic primar de terapie intensiva in cadrul Spitalului de Urgente Floreasca din Bucuresti, pentru newsweek.ro. 

Prin urmare, vaccinul poate fi administrat doar persoanelor de peste 16 ani, potrivit prospectului vaccinului produs de BioNTech&Pfizer.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului

Sfatul expertului