Sarcina

#sarcina #copii #mamici

6 lucruri pe care nu ti le spune nimeni despre sarcina

Cele noua luni de sarcina vor aduce o multime de schimbari in viata viitoarei mamici. Despre unele dintre acestea ai citit, altele ti-au fost dezvaluite de prietenele care-au trecut prin experienta maternitatii, in vreme ce o a treia categorie a fost omisa, intentionat sau nu.

Iata care sunt lucrurile pe care nimeni nu ti le va spune despre sarcina.

1. Trebuie sa ai grija ce, cum si cat mananci

O viitoare mamica trebuie sa aiba grija ca alimentatia ei sa fie una cat mai echilibrata, cu alimente sanatoase.

Pe langa faptul ca te poti confrunta cu greturile matinale, trebuie sa iti stabilesti si o dieta speciala pentru cele noua luni de sarcina.

Chiar daca iti plac mancarurile picante, produsele de fast-food sau cele bogate in grasimi, in perioada sarcinii va fi necesar sa le eviti sau chiar sa renunti la ele.

2. Vei fi bombardata cu tot felul de sfaturi

Mama, vecina, medicul de familie- toti vor avea cate ceva de spus despre modul in care trebuie sa te comporti pe perioada sarcinii.

Daca pe langa toate acestea alegi sa te informezi si din diverse ghiduri de sarcina sau de pe internet, vei constata ca unele opinii se bat cap in cap.

In cele din urma, fiecare femeie are nevoie sa filtreze informatiile primite si sa aleaga ce crede ca i se potriveste.

3. Poti dobandi o stralucire aparte sau, din contra, vei deveni de nerecunoscut

Mitul potrivit careia orice femeie devine mai frumoasa, plina de energie si carismatica este numai pe jumatate adevarat.

La fel de bine, te poti simti total neatractiva, poti avea probleme cu retentia apei sau viata sexuala se poate transforma intr-un calvar.

Nimeni nu iti poate da niciun fel de asigurare ca lucrurile se vor desfasura perfect, ca la carte.

4. Poti dezvolta o atitudine exagerata de protectie a sarcinii

Este firesc ca in timpul sarcinii sa ai mai multa grija de tine, insa nu transforma totul in motive de panica.

Nu ai cum sa traiesti intr-un glob de cristal pe parcursul celor noua luni de sarcina, asa ca, ar fi mai bine sa fii pregatita emotional pentru orice eveniment neprevazut.

5. Vei avea de infruntat schimbarile dese de dispozitie

O femeie insarcinata este foarte greu de multumit, deoarece schimbarea de dispozitie de la o secunda la alta este in mare parte rezultatul transformarilor hormonale.

Adesea, mintea iti poate fi invadata de ganduri negative persistente- ca semn al depresiei sau anxietatii. Desi sunt comune astfel de simptome pe perioada sarcinii, va trebuie sa consulti un specialist, pentru a evita riscurile. Exista o multime de tratamente eficiente pentru a rezolva aceasta problema.

6. Meseria de "mamica" se invata treptat

Oricat de mult te-ai fi documentat inainte, vei constata ca dupa sarcina exista o multime de lucuri care te pot lua prin surprindere. In timp, vei invata sa te gandesti la nevoile micutului tau.

Sentimentul matern este un alt aspect asupra caruia trebuie sa se puna mai mult accent. Chiar daca nu exista dragoste la prima vedere intre mamica si bebelus ( explicabil, dupa un travaliu lung si epuizant), ulterior, vei constata cat de mult iti iubesti copilasul.

Foto: hispanicallyspeakingnews.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Top