Sarcina

#sarcina #mancare #hormoni #haine #mofturi #stare de spirit

8 moduri prin care femeile insarcinate se comporta ca un copil

A fi mamica este unul dintre cele mai frumoase sentimente din lume. Insa schimbarile hormonale care au loc in interiorul tau pe parcursul celor noua luni de sarcina cu siguranta te pot da peste cap, facandu-te sa semeni cu un copil mofturos, ale carui stari emotionale se schimba din minut in minut. Iata 8 moduri prin care femeile insarcinate seamana cu un copil.

1 Am nevoie sa mananc acum!

"Mami, mi-e foame... vreau sa mananc acum!", urmat de un urlet prelungit. Daca esti deja mamica, inseamna ca ai auzit asta de o mie de ori pana acum de la puiul tau. Cel mai probabil, cand ai fost insarcinata, ai experimentat si tu senzatia de foame care are nevoie de potolire urgenta, partenerul tau fiind cel care ti-a sarit in ajutor de fiecare data.

2 Mancarea este buna, mancarea este rea!

Azi este delicioasa, maine poti sa o arunci la gunoi. Cei mici adesea se plang de ciorba de pui, pe care o adorau doar cu o zi inainte. O femeie gravida poate sa isi schimbe in egala masura preferintele culinare, pe fondul transformarilor fiziologice din perioada sarcinii.

3 Starea de spirit se schimba de la o ora la alta

Esti tafnoasa intocmai ca un copil de 3 ani. Asta iti place, apoi nu-ti mai place, hotaraste-te odata! Sotul tau nici macar nu stie cu ce ti-a gresit si face tot posibilul sa-ti intre in gratii.

4 Hainele nu te mai incap

O adevarata tragedie atunci cand se intampla asta. De cele mai multe ori, te trezesti ca bluza preferata nu-ti mai vine, intocmai ca hainele micutului tau aflat in crestere.

5 Nu detii controlul corpului

Stai linistita, este ceva normal sa fii in competitie cu pustiul tau de 2 ani atunci cand nu te mai poti controla. Tu regurgitezi, el elimina gaze, ce mai, sunteti perechea perfecta.

6 Mereu ai dreptate

Da, da, acum ca esti insarcinata, toata lumea iti cade la picioare. Esti ca un copil mic, ce nu suporta sa fie contrazis si care le stie pe toate. Nu este exclus nici sa incepi sa tipi sau sa plangi, din pricina hormonilor care isi fac de cap cu ratiunea si controlul tau.

7 Dormi mult

In special in ultimele luni de sarcina, semeni din ce in ce mai mult cu un copil, mai ales atunci cand iti rezervi o mare parte a zilei pentru somn.

8 Nu poti sa te mai incalti fara ajutor

A venit si momentul acesta. Iti chemi sotul si il rogi sa-ti faca funda la sireturi, ori sa indese mai bine gheata, neincapatoare pentru piciorul tau umflat. Esti asemeni unui "pitic" neajutorat, pe care il ajuta mereu cineva sa se incalte.

Sursa foto: free-stockphotos.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului