Sarcina

#sarcina #yoga #alimentatie #controverse sarcina

9 lucruri controversate pe care ai voie sa le faci in sarcina

Dupa ce ramai insarcinata, fiecare prietena, ruda sau colega de serviciu incepe sa-ti dea sfaturi si sa-ti spuna ce ai voie si ce nu ai voie sa faci pe parcursul celor 9 luni. Astfel, de fiecare data cand vrei sa intreprinzi o activitate obisnuita, te gandesti daca nu cumva ar putea avea efecte negative asupra fatului. Pentru a pune capat nelamuririlor, expertii au raspuns la cateva dintre cele mai frecvente intrebari ale viitoarelor mamici si au stabilit ce este permis in timpul sarcinii.


Sa-ti faci manichiura si pedichiura

Specialistii spun ca in timpul sarcinii ai voie sa iti faci manichiura si pedichiura atat timp cat spatiul in care stai este bine aerisit. Daca mergi la un salon, este recomandat sa iei cu tine ustensilele tale, pentru a reduce riscul infectiilor.

Sa alergi usor si sa faci yoga

Alergarea usoara si yoga sunt permise in timpul sarcinii, insa cel mai bine este sa discuti cu medicul tau despre exercitiile fizice zilnice.

Sa folosesti produse pentru curatenie

In timpul sarcinii ai voie sa folosesti produse pentru curatenie, insa este recomandat sa aerisesti bine incaperile si sa-ti protejezi mainile cu manusi din latex.

Sa faci masaj

Masajul este recomandat de medici in timpul sarcinii, dar este indicat sa fie facut de o persoana calificata.

Sa consumi oua

Pe perioada sarcinii ai voie sa consumi oua, insa ai grija sa le prepari foarte bine. Ouale fierte tari sunt cea mai buna solutie, deoarece iti ofera o cantitate considerabila de proteine si aminoacizi.

Sa consumi lapte pasteurizat

Laptele este o sursa excelenta de calciu si il poti consuma in siguranta pe perioada sarcinii, cu conditia sa fie pasteurizat sau UHT.

Sa consumi carne

Poti consuma carne in timpul sarcinii, pentru un aport suplimentar de fier, doar sa o prepari foarte bine.

Sa consumi peste

Unele soiuri de peste pot avea un continut ridicat de mercur, ceea ce inseamna ca nu ai voie sa le consumi in timpul sarcinii. Saptamanal, ai voie sa mananci in jur de 340 de grame de peste. Cele mai indicate soiuri sunt: somonul, codul, crevetii, heringul si calcanul, intrucat au un continut scazut de mercur.

Sa te machiezi

In timpul sarcinii ai voie sa te machiezi. Studiile nu au aratat ca produsele pentru machiaj ar avea efecte negative asupra fatului. Indiferent daca obisnuiesti sa te machiezi sau nu, specialistii iti recomanda sa folosesti zilnic creme hidratante si creme antivergeturi.

Tu stiai ca poti face toate aceste lucruri in timpul sarcinii?

Sursa foto: beautythroughstrength.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele