Sarcina

#preconceptie #consult medical preconceptie #sarcina #analize #analiza preconceptie

Analize pe care orice femeie trebuie sa le faca inainte de a ramane insarcinata

Peste 90% dintre romance nu obisnuiesc sa isi faca analizele inainte de a ramane insarcinate, spun medicii Spitalului Elias din Bucuresti. Consecintele acestei neglijente pot fi extrem de grave: viitoarele mamici risca sa nasca prematur sau sa avorteze spontan. Astfel, femeile trebuie sa isi faca un set de analize cu trei luni inainte de conceptie. Afla mai jos care sunt aceste analize!


1. Bilant ginecologic

Inainte de conceptie, medicul ginecolog si medicul de familie sunt cel mai in masura sa precizeze setul complet de analize pentru fiecare femeie in parte. In primul rand are nevoie de un bilant ginecologic, in cadrul caruia se efectueaza testul Papanicolau si un examen bacteriologic al secretiei vaginale. In urma acestui test se pot diagnostica afectiuni precum trichomoniaza, candidoza vaginala, vaginoza bacteriana, infectia cu gonococ sau chlamidia.


2. Hemoleucograma

Este o analiza care masoara numarul de globule rosii din sange, numarul de globule albe din sange, cantitatea totala de hemoglobina din sange sau numarul de trombocite. Acest test furnizeaza cate un diagnostic pentru numeroase boli legate de volumul sangelui sau pierderilor de sange.


3. Grupa sanguin si Rh

Aceasta analiza este importanta pentru depistarea incompatibilitatilor de tip ABO si Rh si trebuie realizata la ambii parteneri. In caz de incompatibilitate de tip Rh, pot aparea complicatii care ar putea conduce la pierderea sarcinii.
 

4. Teste de sange uzuale

Femeia care isi doreste sa ramana insarcinata trebuie sa faca si analizele pentru glicemie, transaminaze, colesterol, trigliceride, creatinina, uree si acid uric.


5. Teste pentru depistarea toxoplasmozei

Testele pentru depistarea toxoplasmozei, un parazit periculos contactat din fecalele de pisica, sunt extrem de importante pentru viitoarea gravida. Pe langa aceste teste, femeia mai trebuie sa faca teste si pentru depistarea infectiei cu citomegalovirus, listerioza, rubeola, HIV, sifilis si hepatita B si C.


6. Sumar de urina

Reprezinta o investigatie pe baza careia se evalueaza balanta hidroelectrolitica si se pot identifica infectii ale tractului urinar, precum si disfunctii renale si hepatice.


7. Ecografii

Controlul medical inainte de conceptie trebuie sa includa si ecografii care pot depista eventuale probleme medicale.

Sursa foto: perfecte.md

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top
Top